Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Veselé košíčky s kytičkou

Nalaďte se do jarní nálady s těmito pestrými jarními košíčky. Košíčky z barevného těsta naplníte marmeládou a čokoládou a nakonec podle své fantazie dokončíte ozdobami z barevného marcipánu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 1 hodina na odpočinutí těsta

70 min (50 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 1 hodina na odpočinutí těsta)

Suroviny pro 12 porcí

12-15 ks

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny zpracujeme na hladké těsto. Krok 2: Těsto rozkrojíme na dvě části, jednu necháme tak, jak je. Druhou rozdělíme na několik dílů a každý obarvíme jinou barvou. Obě části necháme hodinu v chladu odpočinout. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 170 °C. Krok 4: Ze základního těsta vyválíme plát 6 mm silný, položíme na něj kousky barevného těsta a válečkem vyválíme na plát 4 mm silný. Vykrájíme kolečka, velká tak, aby po vložení do formičky pokryly dno i stěny. Těsto ve formičce přitiskneme ke stěnám. Krok 5: Pečeme 12-15 minut. Krok 6: Prochladlé košíčky naplníme z části marmeládou a zalijeme rozehřátou čokoládou (celkem do výšky 3/4). Krok 7: Po zatuhnutí ozdobíme obarveným marcipánem.

TIP: Jak udělat marcipán

Zveřejněno 19. 3. 2025

Poznámka autorky Handour

Použijeme formičky na košíčky o rozměru 7,5-9 cm.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMvl

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYMvl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kůra citronová, marmeláda, čokoláda hořká, hmota potahovací, potravinářské barvivo gelové

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu