Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční vajíčka s krémem

Velikonoční koleda se zpravidla nese ve sběru vajíček. Překvapte koledníky netradiční výslužkou a pohostěte je barevnými vajíčky. Linecké těsto ve tvaru vejce je slepeno máslovým krémem a dozdobeno barevnou čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 16 kusů

16kusů

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a necháme hodinu v chladu odpočinout. Krok 2: Z těsta vyválíme plát silný 3 mm, vykrájíme tvar větších vajíček a skládáme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při teplotě 170 °C po dobu asi 8 minut. Po upečení necháme vychladnout. Krok 3: Krém: máslo, cukr a kakao vyšleháme na jemný krém. Krok 4: Zdobení: čokoládu rozpustíme, a pokud je potřeba, naředíme ji tukem. Tekutou čokoládu rozdělíme na několik částí, každou obarvíme libovolnou barvou a udržujeme ji stále tekutou. Krok 5: Na prochladlé linecké vajíčko nastříkáme krém, namočíme konec špachtličky do čokolády, ten položíme na krém uprostřed a druhý delší konec bude přesahovat přes okraj vajíčka. Ihned přiklopíme druhým lineckým vajíčkem, přitiskneme a vše necháme ztuhnout. Krok 6: Vrchní stranu vajíčka potřeme barevnou čokoládou a posypeme cukrovým zdobením.

TIP: Sladké velikonoční pokrmy a dobroty

Zveřejněno 24. 3. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82BO5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82BO5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, cukr moučkový, máslo, žloutek, koření do perníku, máslo, cukr moučkový, kakao, tuk, čokoláda bílá, potravinářské barvivo gelové, zdobení

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu