Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špenátová polévka s vajíčkem

Zkuste letos dodržet tradici a připravte si na Zelený čtvrtek špenátovou polévku. Stačí jednoduchá cibulová jíška a trocha špenátu a za chvilku je polévka na stole. Na závěr ji zjemněte smetanou, bude lahodnější.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Potom ji zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku. Vše zalijeme horkou vodou. Krok 2: Do připraveného základu dáme špenát. Po chvilce vaření přidáme stroužek prolisovaného česneku a polévku vaříme do rozmrazení špenátu. Krok 3: Na závěr ochutíme polévku solí a přidáme rozkvedlané vajíčko. Pro zjemnění přidáme smetanu.

TIP: Co se vaří na Zelený čtvrtek?

Zveřejněno 12. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špenátová polévka s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMWG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Špenátová polévka s vajíčkem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZMWG

Marie

Suroviny:
máslo, cibule, mouka hladká, voda, špenát, česnek, sůl, vejce, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu