Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Máslová dýně s lilkem, paprikami, mrkví a cizrnou

Zeleninové směsi jsou skvělé, že do nich můžeme přidat vše, co máme zrovna doma. K lilku, dýni a cuketě tak přidáme třeba mrkev a papriku, dochutíme kořením a nakonec, pro výživnost i cizrnu. Přílohu pak zvolíme podle chuti.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Máslovou dýni rozpůlíme, odstraníme semena, slupku oloupeme a uvedené množství dýně nakrájíme na kousky velikosti soust. Uvaříme v páře do poloměkka. Krok 2: Lilek omyjeme nakrájíme na čtvrtkolečka a osolíme. Jakmile pustí vodu, propláchneme kousky na sítu a necháme okapat. Krok 3: Všechnu ostatní zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme na proužky, mrkev na tenká kolečka. Do velké rozehřáté hluboké pánve dáme olivový olej, na kterém orestujeme cibuli. Přidáme mrkev a restujeme cca 2 minuty na barvu. Krok 4: Postupně přidáme papriky, cuketu, lilek, vždy jednotlivou zeleninu 2-3 minuty restujeme. Okořeníme uvedeným kořením v množství dle chuti, osolíme, promícháme a podlijeme cca 100 ml vody. Krok 5: Nakonec vmícháme opláchnutou, okapanou cizrnu, spařený a nasekaný medvědí česnek. Na talířích poházíme natrhanými lístky koriandru.

TIP: Jak jednoduše uvařit cizrnu

Zveřejněno 23. 4. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Zeleninu můžeme zvolit k dýni a lilku i jinou dle vlastní chuti a můžeme dělat v pekáčku v troubě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31K8M

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31K8M

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
dýně máslová, lilek, cuketa, kapie červená, paprika čerstvá bílá, mrkev, cibule, cizrna, česnek mědvědí, olej olivový, zázvor, sůl, pepř mletý, kmín drcený, kurkuma, paprika sušená sladká, koriandr čerstvý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu