Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tortilla plněná špenátem

Hledáte lehké, chutné a výživné jídlo, které máte hotové za pár minut? Vyzkoušejte tortillu plněnou špenátem – ideální kombinaci čerstvých listů, sýra a dalších ingrediencí podle chuti. Skvělá volba pro vegetariány i milovníky zdravé stravy!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova. Krok 2: Přidáme nadrcený česnek, najemno nasekaný špenát, nakrájené papriky, osolíme, opepříme, dle potřeby podlijeme a dusíme do změknutí. Krok 3: Na pánev bez tuku dáme tortillu, na jednu polovinu rozprostřeme špenátovou náplň, na čtvrtiny nakrájené vařené vejce. Prázdnou polovinu přehneme přes náplň a přitiskneme. Krok 4: Opečeme z každé strany 2 minuty.

TIP: Tortilly - výběr nejlepších receptů

Zveřejněno 21. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortilla plněná špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvn9

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tortilla plněná špenátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWvn9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Skvělá inspirace. Letos jsem prvně zasadila mangold a chtěla bych vyzkoušet, jak bude v tortille chutnat😊

Monika146: mangold je skvelý, dokonca zdravší ako špenát. Pestujem ho pár rokov na základe rád od jednej TOP-áčky. Konzumujeme ho celý rok, jeho pestovanie je jednoduchšie ako špenátu. Určite ho skúsim využiť aj v tomto recepte, iba rapíky chcú trochu dlhšiu tepelnú úpravu.

Suroviny:
tortilla, špenát, cibule, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, česnek, vejce, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu