Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Restovaný chřest se žampiony

Způsobů, jak zpracovat chřest, je celá řada. Pokud ale hledáte něco nového, tento recept je přesně pro vás. Stačí jej jen s žampiony orestovat na másle a výsledný pokrm můžete podávat jako přílohu k masu, nebo samostatně s opečenou bagetkou a balzamikem.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Zelený chřest opláchneme, osušíme a odlomíme dřevnaté konce. Stonky chřestu nakrájíme na kousky cca 2,5 cm dlouhé, hlavičky ponecháme celé. Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Česnek oloupeme a stroužky nasekáme. Krok 2: Do rozehřáté pánve dáme rozpustit 1 lžíci másla a za občasného míchání restujeme chřest 3 - 4 minuty podle síly stonků. Poté jej vyndáme na talíř, do pánve přidáme druhou lžíci másla a plátky žampionů a restujeme 3 minuty. Krok 3: Přidáme česnek, necháme rozvonět a vrátíme chřest do pánve. Přidáme koření, dosolíme a zlehka promícháme. Krok 4: Ihned podáváme samostatné třeba s opečeným plátkem pečiva a pokapané balzamikem, nebo jako přílohu k pečeným i grilovaným masům.

TIP: 15 receptů na grilované maso

Zveřejněno 27. 5. 2025

Poznámka autorky Marie Svarcova

Když už mě nebavilo dělat chřest jen s holandskou omáčkou nebo rizoto zkusila jsem jinak a moc chutnal.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9XZ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/zp9XZ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Další lákavá kombinace. Musím určitě vyzkoušet😋

pavlina.simr: :-K Děkuji za komentář, je to opravdu moc dobré jen ta fotka by měla být hezčí. :-K Přeji aby chutnalo:-K Krásné zakončení večera :-K

Suroviny:
chřest zelený, žampióny, česnek, máslo, rajče sušené, ocet balsamiko, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu