Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 776 kJ / 903 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,10 g |
Tuky | 27,42 g |
Vláknina | 21,89 g |
Cholesterol | 160 mg |
Sodík | 261 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 62,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky, posypeme kořením, promícháme s olejem a necháme půl hodiny odpočinout.
Krok 2: Na jehlu navlékáme střídavě maso, cibuli, slaninu, kousky papriky. Jemně poprášíme moukou a opékáme v rozpáleném oleji.
Krok 3: Do výpeku vložíme nakrájená rajčata a podusíme je. Jehly přeléváme podušenými rajčaty, zdobíme plátkem citronu a podáváme s rýží nebo bramborami.
Zveřejněno 20. 1. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Moje poznámka
Athénská jehla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lpW6
Nejnovější recepty
Lehký bramborový salát s čerstvou zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Nejlahodnější sušené švestky
Přidáno před 12 hodinami
Buřtíkové plátečky s bramborem
Přidáno před 16 hodinami
Kuřecí minutka se sázenými vejci
Přidáno před 22 hodinami
Hovězí kližka na smetaně v pomalém hrnci
Přidáno před 22 hodinami
Mořská štika v křupavé bylinkové krustě
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová pečeně na tymiánu
E. J. K. před 1 hodinou
Majonézové rohlíky
Annanas před 2 hodinami
Voňavý chléb s česnekem
Annanas před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
Pozde před 4 hodinami
Hovězí na pepři
Pozde před 4 hodinami
Pečená švestková povidla
Fitulka před 4 hodinami
Francouzské brambory
jjj82 před 5 hodinami
Mleté maso s rýží a rajčaty z jedné pánve
Uttinka před 5 hodinami
Obyčejný hrnkový chleba
Lucie Hertlova před 5 hodinami
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 8 hodinami
Tématické fráze:
aténská jehla,
atenska kureci jehla,
vepřova jehla,
athénská jehla z kuřecího masa,
vat´ák,
jehly jídlo,
kuřecí jehla,
athénská kuřecí jehla,
aténská polévka recept,
jídlo na jehle,
morska jehla jidlo,
morska jehla jak upict,
athénské maso,
jak upect morskou jehlu,
jidlo jehla,
jehla z vepřového masa,
athénské kuřecí nudličky,
vepřová jehla ,recept,
ahténská jehla,
aténská jehla recept
Suroviny:
maso vepřové,
koření gyros,
olej,
sůl,
máslo,
cibule,
paprika čerstvá červená,
slanina,
mouka hladká,
rajče,
citron
Komentáře (9)
Dík za nápad a posílám obrázky...
Receptíky mi zaslal kamarádka ta si ce tam fotky má ale to použi