Jehla pana starosty

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 min 32 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: cca 60 min 32 názorů

Suroviny 4 porce

500 g vepřové kýty
250 g vepřových jater
150 g anglické slaniny (nakrájené na plátky)
50 g oleje
šťáva z 1/2 citronu
150 g cibule
několik menších žampionů
mletá paprika
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší kostky.

  2. Také játra nakrájíme na zhruba stejné kostky, jako kýtu.

  3. Kostky z vepřové kýty pokapeme citronem a olejem a dáme na 2 hodiny do lednice.

  4. Na jehly pak střídavě napichujeme maso, játra zabalená v anglické slanině a půl žampionu.

  5. Vše osolíme, opepříme poprášíme paprikou a vložíme do pekáče.

  6. Cibuli rozkrojíme na čtvrtky a poházíme na jehly.

  7. Mírně podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě dočervena. Během pečení obracíme a podléváme výpekem.

    Jako příloha jsou vhodné vařené, nebo opečené brambory.

Komentáře k receptu Jehla pana starosty

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: starostova jehla brambory pana starosty starostova játra starostova topinka kýta vepřové maso recepty starostovi jatra vepřová játra pana starosty recept starostova jehla játra pana starosty recept starostovy játra starostovi koule recept játra pana starosty recepty pro pány rožnovská játra se s žampiony kuchařka jehla vepsova jatra pana starosty starostovi játra recept starostovy játra recept starostovy játra recepty starostova játra recept