Grilované vepřové závitky na jehle

allinkos Kuchař: allinkos

Doba přípravy: 50 3 porce Grilování 19 názorů

Suroviny

1/2 kg vepřové kotlety
jarní cibulka
omáčka Teriyaki
rýžový ocet (Mirin)
plátky zázvoru
čerstvá pažitka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. 1/2 kg vepřové kotlety nakrájíme na 5 cm široké proužky. Stejně tak jarní cibulku, jen o něco kratší. Připravíme si FireWire, ti kdo neznají, jedná se o nerez ohebný grilovací špíz - jehla. Cibulku srolujte společně s vepřovým masem a napíchněme na špíz. Opakujte proces, dokud není vše na jehle.

  2. Nyní marinování: To je jeden z důvodů proč použít ohebný špíz. Do mrazícího sáčku, nebo sáčku na zip nalijeme 2 dc sojové omáčky, 1 dc rýžového octu, přidáme zbytek jarní cibulky a též 3 tenké plátky zázvoru. Směs v sáčku promícháme, vložíme stočený naplněný špíz a necháme marinovat 24 hodin. Jehla má oblý hrot, takže se sáček nepropíchne, který rovněž ani na grilu nepálí. Po vytažení z lednice můžete opláchnout maso s jehlou pod tekoucí vodou od marinády a grilujte na cca 180 °C. Můžete při grilování opět potírat použitou marinovací omáčkou. Servírujte na talíři s jemně nakrájenou pažitkou, jako příloha může být rýže. Dobrou chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Grilované vepřové závitky na jehle

1 2

Tématické fráze: grilované maso na jehle marinování masa jehlou grilované závitky grilovaný vepřový špíz recept na vepřové závitky zavitky na grilu vepřové maso na jehle vepřové závitky grilovaný závitek marinovací jehla na maso nerez vepřová kýta na grilu závitky pikantní veprovy zavitek na youtube vepřové na rozni závitky na gril grilovaný kotlety na rožni vepřové závitky na špízu marinovací jehla na maso maso na grilovaci jehle kované jehly na špízy japonske veprove maso na jehle

Zapomněl/a jsem heslo