Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky
Tyto bramborové knedlíky jsou ideální volbou pro všechny, kteří chtějí připravit tradiční přílohu rychle a bez komplikací. S minimem surovin a jednoduchým postupem můžete mít během krátké chvíle na stole měkké a chutné knedlíky.
Suroviny pro 1 dávka
hrnek = 250 ml
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 969 kJ / 2 622 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 78,68 g |
Tuky | 13,56 g |
Vláknina | 37,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,21 g |
Sacharidy | 527,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory jemně nastrouháme, smícháme s moukou, vejcem, solí a octem, a rychle vypracujeme hladké těsto.
Krok 2: Pokud se těsto lepí, podsypeme trochou mouky nebo si dlaně namažeme trochou oleje.
Krok 3: Pak tvoříme menší válečky a vkládáme je do vroucí vody, kterou můžeme osolit, nebo také přidat pár kapek octa, abychom si byli jisti, že se knedlíky nerozvaří.
Krok 4: Dáme pozor, aby se knedlíky nepřilepily ke dnu, takže je občas pozvedneme vařečkou.
Krok 5: Poté, co knedlíky vyplavou na povrch, vaříme ještě asi 3 až 5 minut podle toho, jak jsou knedlíky silné.
Krok 6: Uvařené knedlíky vyjmeme z vody a, dokud jsou teplé, opatrně je nakrájíme.
Zveřejněno 21. 8. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XG2v
Moje poznámka
Nejjednodušší a nejrychlejší bramborové knedlíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XG2v
Nejnovější recepty
Domácí jablečný štrúdl se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Jelení závitky
Přidáno před 12 hodinami
Pikantní pečená rajčata
Přidáno před 12 hodinami
Špekovo-papriková pomazánka
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-kedlubnová polévka
Přidáno před 13 hodinami
Domácí kečup z trouby (méně pracný)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cuketová buchta
mamina58 před 5 hodinami
Dršťková polévka z hlívy
KrisZaezemi před 7 hodinami
Rybičková pěna (pomazánka)
Kajkajak před 7 hodinami
Zelňačka (klasika)
HavranPB před 9 hodinami
Segedínský guláš
Jiri_N. před 9 hodinami
Papriková pasta
lpinkas@seznam.cz před 9 hodinami
Houbové rizoto
Konstantin. před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Konstantin. před 10 hodinami
Vepřová pečeně s batáty, cibulí a jablkem
Konstantin. před 10 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mici76@seznam.cz před 10 hodinami
Tématické fráze:
bramborové knedlíky půl a půl,
bamborove knedlíky recept,
bramborové knedlíky půl na půl,
aby se bramborové knedlíky nerozvařily,
bramborové knedlíky trochou jinak,
bamborové knedlíky,
bramborove knedliky s octem,
bramborovy knedlik s octem,
bamborové knedlík recept,
bramborové knedlíky z vařených brambor,
bramborové knedlíky recept,
aby se neovařily bramborové knedlíky,
bramborové knedlíky,
bamborove knedlík,
knedliky pul na pul,
jemne bramborove knedliky z octem,
jemne bramborove knedliky z octem,
jak vylepšit bramborové knedliky z prášku,
aby se knedlíky nerozvařily,
bramborové těsto s octem
Suroviny:
brambory,
mouka polohrubá,
vejce,
sůl,
ocet
Komentáře (7)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jako děti jsme to milovaly, potom moje děti a teď to dělám vnoučkům. Děkuju za nápad s octem, nepoužívala jsem ho do knedlíků a určitě vyzkouším.