Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fusilli s cherry rajčaty a rukolou

Jednoduchý, rychlý a chutný oběd připravíme jen z pár surovin. Uvařené těstoviny vmícháme do směsi opečených cherry rajčátek s rukolou, ančovičkami a šalotkou. Chuťově je navíc doplní česnek a zjemní nastrouhaná mozzarella.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

dolezalkova.alena

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu. Krok 2: Na pánvi s rozpuštěným ghí necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou šalotku společně s nakrájenými ančovičkami. Až se ančovičky rozpustí a šalotka změkne, přidáme na plátky nakrájený česnek a rovněž chvíli osmažíme. Pozor česnek nesmíme spálit, jinak zhořkne. Krok 3: Přidáme rozpůlená cherry rajčata, osolíme, opepříme a chvíli osmahneme. Až se rajčata začnou scvrkávat, přidáme rukolu a ještě chvíli prohřejeme. Krok 4: Teď už budeme mít uvařené těstoviny. Ty dáme přímo z hrnce (bez cezení) děrovanou naběračkou do pánve k ostatním ingrediencím a promícháme. Rovněž přidáme trochu horké vody z těstovin, promícháme. Krok 5: Nakonec přidáme nastrouhanou mozzarellu, promícháme, podle chuti můžeme ještě osolit a opepřit a podáváme. 

TIP: Inspirace na dalších 14 nejrychlejších obědů z těstovin

Zveřejněno 17. 6. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wr0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6wr0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny fusilli, ghee, ančovičky v oleji, cibule šalotka, česnek, rajče cherry, rukola, sýr mozzarella, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu