Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 015 kJ / 960 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 3,53 g |
Tuky | 81,09 g |
Vláknina | 8,74 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 574 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 43,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
rozehřejeme pánev. Krok 2: Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu. Krok 3: Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.
Zveřejněno 29. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Moje poznámka
Makrely pečené po řecku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8Qml
Nejnovější recepty
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno před 6 hodinami
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno před 11 hodinami
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 11 hodinami
Domácí malinová zmrzlina
Přidáno před 12 hodinami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno 7. 7. 2025 18:07
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno 7. 7. 2025 14:48
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborové vafle
Leontinka73 před 1 hodinou
Boloňská omáčka
DavidVolvo před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Sahula před 3 hodinami
Vepřové srdce na kmínu a slanině
Sahula před 3 hodinami
Domácí quiche
TotalMudla před 4 hodinami
Máslová krupková polévka
poirotka před 5 hodinami
Kuře po vracovsku
poirotka před 5 hodinami
Rychlý koláč s meruňkami
danava před 5 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
Hanahanina před 6 hodinami
Rybízový sirup
jamda před 6 hodinami
Suroviny:
makrela,
citron,
cibule,
kečup sladký,
sůl,
víno červené,
cukr,
olivy zelené,
olivy černé,
olej
Komentáře (20)
i za roztomilý komentář!