Makrely pečené po řecku

Ryby Doba přípravy: 25-30 minut 18 názorů

Ryby Doba přípravy: 25-30 minut 18 názorů

Suroviny 4 porce

4 menší makrely (nebo 2 větší)
1 citron - část nakrájená na podávání, část na pokapání syrových ryb
1 cibule
4 lžíce dobrého kečupu
sůl
3 lžíce červeného vína
1 lžička cukru
hrst zelených oliv
hrst černých oliv
80 g oleje

Postup přípravy receptu

  1. Z vykuchaných makrel odkrojíme hlavy, ocasní partie a odstřihneme hřbetní ploutve. Potom makrely očistíme, opláchneme a rozkrojíme na porce. Osolíme, pokapeme citronem a necháme chvilku odležet, než dostatečně
    rozehřejeme pánev.

  2. Na rozpáleném oleji pečeme makrely na obou stranách do červena. Upečené porce makrel vyjmeme, do oleje přidáme drobně nakrájenou cibuli, zpěníme a přidáme kečup, sůl a cukr. Podle potřeby rozředíme malou trochou
    vody a prováříme na mírném ohni asi 15 minut. Pečené porce makrel pak vložíme do připravené omáčky, přilijeme víno, přidáme na kolečka pokrájené olivy a přivedeme až k bodu varu.

  3. Upravené makrely můžeme nechat v omáčce vychladnout a po několikahodinovém proležení je podáváme studené, se slanými rohlíky.
    Teplé makrely pečené po řecku podáváme s vařenými brambory. Já jsem je jedla studené a nemělo to chybu.

Komentáře k receptu Makrely pečené po řecku

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Eja57: Děkuji za komentář! ;-):-8 Opravdu jsem se s takovou kočičkou nikdy nesetkala, je to zajímavé, co všechno někdy zvířatům chutná! :-8:-O A že jsem pár kočiček také měla. A jedna byla opravdu vyjímečná, o té by se dala napsat přinejmenším povídka, ale jestli by jedla olivy, to jsem nezkoušela. :-D U pejsků je hodně takových kteří běžně chroupou zeleninu, dokonce i česnek, můj poslední pejsek, tedy psí slečna, ta milovala i mandarinky, a na záhoně kradla jahody (a myslela, že jí nevidíme) atd, o tom by se toho dalo napsat hodně a každý by mohl něco přidat ze své zkušenosti. <3:-D Možná by to chtělo založit nové vlákno v diskuzi a psát si tam zážitky se zvířátky. :-8:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    MamlajdaD: moje úplně obyčejná kočka evropská olivy taky milovala ( ale pouze zelené), ale nikdy by nevzala do úst nic, co jen vzdáleně vonělo rybou...

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    MamlajdaD: Ano je to zvláštní rasa-všežrálek:-DMisku s olivama nebo jendohubky nesmíme nechat bez dozoru,jinak máme smůlu:-D

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Anna Kocikova: Děkuj
    i za roztomilý komentář! :-D:yes: Ale o tom, že by kocouři měli rádi olivy, to slyším poprvé! ;-):-8:-D No to bude nějaká zvláštní rasa, ne? :-D:-D Opravdu mně to rozesmálo! :yes::-D:-D:-K:-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Na olivách ujíždí i náš kocour:-DRecept se mi líbí a určitě vyzkouším:-8Díky za něj:-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    MamlajdaD:Dekuji za pozdrav a zaroven ho predavam do Cech. Hezky den preji.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    Jaromíra18: Moc děkuji za tvůj komentář! :yes::-K Dělala jsem studenou verzi a bylo to moc dobré, přesto, že jsem tam zapoměla přidat to víno. Já mám sice víno v receptech ráda (pivo moc ne), ale chybička se vloudila. I tak to bylo opravdu dobré. A pokud máte rádi i olivy, tak můžu jen doporučit! ;-):-D:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    hazel: Máš naprostou pravdu, že je to počeštěný výraz, převzatý z angličtiny, je to přesně jak píšeš. ;-):-8:-K Ale tady v Česku už zdomácněl. ;-):-D Dovolím si ti poslat do Kanady srdečný pozdrav, jsi velice sympatická dáma, i tvoje recepty jsou moc pěkné! <3:yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Jaromira18 Jaromira18

    :yes:Moc pěkné a dobré, určitě udělám.:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • hazel hazel

    MamlajdaD: Dekuji, asi je to poanklictena cestina ze, protoze" I like It" - "libi se me to ". Jinak ten recepis vypada uzasne. Vsichni jste zde velice dobri ,a temer vsechny recepisy se me moc libi. Hezky vecer preji.

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    bofinka: No recept z mé hlavy není, ale je to zatraceně dobré! ;-):-8 Ale kde nebo odkud jsem kdysi recept získala, to už nevím, nepoznačila jdem si to. ;-) Pokud máš kečup domácí, nebo kvalitní koupený, tak to nemá chybu. A jestli to přesně tak dělají i Řekové, to nevím, je možné, že je recept "počeštěný" pro naše chuťové zvyklosti. Miluji ryby, miluji olivy a moc jsem si pochutnala! :-8 Zkus a uvidíš. :-K:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    mika59: Dík za výpomoc! :-K:-8:-K

    Odpovědět

  • bofinka bofinka

    Ryby s kecupem a cukrem po recku :-? . . . .dost nepravdepodobne :-O

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD(autor receptu)

    hazel: Lajk je ten palec :yes: nahoře vedle receptu, na který když klikneš, tak dáváš receptu svůj hlas, že se ti recept líbí. Právě tomu se říká dát lajk, lajkovat. Lajkování je tedy dávání kladného hodnocení pomocí toho zvednutého palce nahoře vpravo vedle receptu. Snad jsem ti to dobře vysvětlila. ;-):-8:-K:-K:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    hazel:Pouze bod že se mi to líbí..nic víc..:-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2