Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovesné čtverce s jablkem a skořicí

Hodnocení receptu je 4,6 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 715 kJ /
1 844 kcal
Bílkoviny27,49 g
Tuky82,43 g
Vláknina33,78 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy231,13 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Jablká zbavíme jadrovníka a neolúpané rozmixujeme na hrubú kašu (nie jemnú, hladkú). Krok 2: Na slabom ohni roztopíme kokosový olej a med. Keď sa spoja, primiešame jablká. Pridáme vločky, škoricu, brusnice a slnečnicové semená, dobre premiešame, kým nevznikne lepkavá masa. Krok 3: Plech (cca 20x20 cm) vymastíme kokosovým olejom a zmes naň rozotrieme. Krok 4: Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C asi 20 minút do zlatohneda. Krok 5: Necháme vychladnúť, až potom krájame na štvorce cca 4x4 cm.

Zveřejněno 28. 4. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné čtverce s jablkem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGRk

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovesné čtverce s jablkem a skořicí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gGRk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

tejaja: Já vím a omlouvám se, je to každého věc, co si bude doma používat. Reagovala jsem odkazem jen na Magdalénku, jelikož pochybovala o tom, že se běžně používá např. i do cukrovinek a zmrzliny.

chocolate: Každý se stravuje podle svého přesvědčení a každý má svůj názor, nikomu ho neberu.

Ja jsem velkou milovnici kokosaku a troufam si rict, ze zdrava vyziva je u me, i vzhledem k memu fitness treningu, prioritni.Srovnavat palmovy olej s kokosovym je fail.Dlouze se rozepisovat nebudu, kdo chce, info si na webech najde.Doporucuji predevsim ty zahranicni.Coconut oil je oznacovan za tzv. superpotravinu.Ja sama ho jim denne a troufam si rict, ze negativni ucinky uz bych po tech cca trech letech poznala, neb chodim pravidelne na preventivky, ke kterym patri i krevni obraz.
http://authoritynutrition.com/top-10-evidence-base...
edit-za daleko horsi povazuji pouzivani vetsiny umelych sladidel a skrobem zahustenych mlecnych vyrobku

Nebolo by vhodné pokračovať v úvahách a debate o kokosovom oleji na diskusii? Nikoho nenútim, aby ho používal. :-(

Kokosový olej fantasticky pomohol jednému členovi rodiny - silné antimykotikum - lieky nezaberali..ja hospordicky používam aj na pleť, ak sa mi zdá suchá. Je aj dosť drahý, pochybujem, že sa bežne pridáva do potravín (keksy, cukrovinky, zmrzlina pod), tam skôr vidím stužené tuky. Odborník však nie som.

Merylas: Presne tak, úplne s tebou súhlasím. ;-) Preto sa žiadnych cukroviniek z obchodu ani nedotknem, to rozhodne nie je nevyhnutné pre život. :-) Zmrzlinu si dám, to áno, :-D:-D ale u nás v cukrárni, kde je poctivo robená zo smotany. Tomu neodolám. :-D:-D:-D Ale inde si ju nedám, pretože viem, že taká nebude. :-D:-D:-D

tejaja: To už si musí srovnat v hlavě každý sám, co bude nebo nebude konzumovat. Taky podle toho, jaký má životní styl, jak se stravuje a jaký je jeho zdravotní stav ;-)Já tento tuk a ještě i palmový ve své kuchyni nepoužívám, určitě ho i tak dost zkonzumuji skrytě. Je i v cukrovinkách, zmrzlinách atd.:-K

Našla som si na nete informácie nielen p. Dostálovej, ale aj z iných zdrojov. Všetky sa zhodujú v dvoch veciach : 1. Tak ako neexistujú vedecké dôkazy o tom, že kokosový olej je zdravý, neexistuhú vedecké dôkazy o tom, žeby bol nezdravý. 2. Najdôležitejšie je mať vyváženú a výživnú stravu, do ktorej pokojne môže patriť aj kokosový olej. To o vyváženej strave tvrdí aj p. Dostálová.
Takže skutočne ako vždy je pravda niekde uprostred.
Môj osobný názor je ten, že podstatne väčšiu škodu na našom organizme narobí denná konzumácia údenín a presolenej stravy ako 1x mesačne nejaká lyžica kokosového oleja v pečive alebo pri varení. A keďže ja údeniny, až na malé výnimky niekoľkokrát ročne, nekupujem, tak si ten olej raz za 2 mesiace dám. ;-)
Ďalšia dôležitá vec, na ktorú sa pri debatách o tukoch zabúda, je pohyb. Akýkoľvek tuk, ktorý naše telo spáli, sa nemôže usádzať v cievach. A keďže denne odplávem v bazéne svoj 1 km ( minimálne ), tak sa toho nebojím. Namiesto postrachu z tukov by sme sa mali podstatne viac hýbať. Ľudia, ktorí sa celý život hýbu, aj pri pomerne "nezdravej strave" infarkty nedostávajú. Tu by som ešte podotkla, že americký výskum potvrdil jednu dôležitú vec, nepoškodené cievy ukladanie tuku neumožňujú.
Takže vyvážená strava plná zeleniny a ovocia, málo mäsa, nijaké údeniny a vyprážané jedlá a hlavne veľa pohybu a bude všetko ok. ;-) Aj s kokosovým olejom. :-);-)
A ešte zacitujem z netu : Zaujímavé je to, že obsahuje až 44 percent kyseliny laurovej a 16,8 percenta kyseliny myristovej, pričom práve táto nezvyčajná kombinácia poskytuje aj isté zdravotné benefity.

Moc sympatický recept, ovesné vločky ráda využívám.:yes: Použila bych ale jiný tuk, kokosovému se vyhýbám a taky palmovému, pokud teda můžu.Hodně těchto tuků je "skrytě" všude možně v hotových výrobcích.
Kopíruju z webu http://www.vimcojim.cz/cs/,je tam více"povídání" o tomto oleji, stačí zadat do vyhledavání.

:Kokosový tuk (olej) má extrémně vysoký obsah nasycených mastných kyselin (90 %), které mají negativní vliv na zvyšování hladiny cholesterolu v krvi a zvyšují riziko srdečně cévních onemocnění. Obsah vícenenasycených mastných kyselin je minimální (2 %) a nulové zastoupení n-3. Využívání tohoto oleje pro přípravu pokrmů není vhodné (i když je dobře stabilní při vysokých teplotách). Informace o jeho téměř zázračných účincích jsou mylné.

prof. ing. Jana Dostálová, CSc.

To to jsem dnes upekla a musim podekovat za recepis. Je to moc a moc dobre. Urcite to pomuze tem kteri maji radi sladke,ale davaji pozor na vahu. Ja jsem sice nemela kokosovy olej a tak jsem pouzila Canola olej. Myslim ze to ani tak nevadi.Urcite to budu peci casto.

Danca: Určite, je to taká zdravšia verzia sladkého. :-D

Moc zajímavý receptík, poslední dobou mě pořád honí mlsná na sladké a myslím, že tímto bych mohla svoje rozmazlené chuťové buňky uspokojit...:-p:-)):yes:

magdalenka: Magduška hmota je lepivá, ale s mokrými rukami by si to vytvarovala. ;-)
hosta : Ja som kokosovému oleju prišla na chuť, je veľmi super do kuchyne.;-)

Kokosový olej vůbec neumím, ale tohle vypadá moc dobře:yes:

To vypadá dobře :-p:yes:

Načíst další komentáře (4)

Tématické fráze:
sušenky s kokosovým olejem, keksy z ovesných vloček a jablek, ovesné vločky jablko recept, sušenky s kokosovým olejem recept, stream lehky mrkvový koláč, recepty s kokosovým olejem, ovesné sušenky s kokosovým olejem, kanola moučník, ovesné cukrovinky, susenky z ovesnych vlocek s jablky a se skořicí, jablka ovesné vločky recepty, nej recepty z ovesnych vloček a jablek, ovesné vločky jablko olej recepty, recept ovesne ctverce s ovocem, ovesné sušenky s jablky a skořicí recepty, ovesne vločky s jablky a se skořici, recept na jablkove keksy, keksy z ovesných vloček s jablky, canola recept, cukrovinky z ovesných vloček

Suroviny:
olej kokosový, olej kokosový, jablko, med, vločky ovesné, skořice, semínka slunečnicová, brusnice

Přidat fotografie receptu