Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney

Pečený nebo grilovaný sýr patří mezi oblíbená letní jídla. Kombinace výrazného hermelínu či camembertu a sladkého jahodovo-rybízovým chutney je originální a určitě s ní zazáříte na každé grilovačce.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Červenou cibuli nakrájíme na půlkolečka, osolíme a restujeme na oleji, na mírném ohni asi 15 minut. Občas zamícháme. Zasypeme ji cukrem, který za stálého míchání necháme rozpustit a zkaramelizovat. Přidáme rybíz, nakrájené jahody, chilli, skořici, zalijeme octem a vínem. Mícháme, dokud se tekutina neodpaří a chutney nezhoustne. Krok 2: Sýr potřeme olejem, osolíme, posypeme chilli kořením a upečeme na grilu, v troubě, horkovzdušné fritéze nebo na pánvi. Krok 3: Po upečení sýr doplníme chutney, červenou cibulí a větvičkou rybízu.

TIP: Grilovaný hermelín

Zveřejněno 23. 6. 2025

Poznámka autorky Handour

Já jsem zvolila pro každého zapékací misku. Na dno jsem dala šťouchané brambory s koprem, do nich jsem zatlačila ochucený sýr a pekla v troubě na 180 °C asi 20 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXnW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkXnW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sýr s bílou plísní, olej, sůl, koření chilli, cibule červená, jahody, rybíz, cukr krystal, víno červené, ocet balsamiko, sůl, olej, koření chilli, skořice, rybíz, cibule červená

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu