Rybízová marmeláda s Gelfixem
Rybízová marmeláda je osvědčená klasika, která vyniká svou svěží chutí a krásnou barvou. Hodí se nejen na chleba, ale i do buchet nebo jogurtu. Stačí pár ingrediencí a za chvíli máte chutnou marmeládu připravenou do zimních měsíců.
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz odstopkujeme a semeleme v odšťavňovači. Z uvedeného množství je 1 litr rybízové šťávy.
Krok 2: Rybízovou šťávu nalijeme do hrnce s nepřilnavým povrchem a přivedeme k varu.
Krok 3: Poté do šťávy přidáme po částech Gelfix smíchaný s 2 lžícemi odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme opět k varu a vaříme alespoň 2 minuty.
Krok 4: Po uvedené době přidáme zbytek odváženého cukru, za stálého míchání přivedeme k varu, stálé mícháme a vaříme 8 minut.
Krok 5: Hotovou marmeládu plníme do čistých skleniček, na povrch dáme špetku petolu a zavíčkujeme.
Zveřejněno 28. 6. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Moje poznámka
Rybízová marmeláda s Gelfixem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58q5
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 13 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 9 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 12 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 13 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 14 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 14 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
cukr krystal,
gelfix 2:1,
Komentáře (6)
Proč a jak se při zavařování sklenice otáčejí víčky dolů? Rady pro začátečníky