Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Sladkokyselé brusinky uvítáme zejména ke svíčkové na smetaně. Pokud však nemáme zásobu brusinek, můžeme takto zpracovat pro naše končiny typičtější červený rybíz. S kořením jej povaříme a uložíme do skleniček.
Suroviny pro 1 dávka
5 menších skleniček
1dávka
Postup přípravy
Krok 1: Rybíz omyjeme, odstopkujeme a namočíme do vody smícháne s jablečným octem. Po pár minutách vyjmeme, scedíme a necháme okapat.
Krok 2: Vodu s cukrem a kořením přivedeme k varu a vsypeme do ní připravený rybíz. Znovu necháme dojít k varu a 10 minut povaříme. Poté stáhneme ze sporáku.
Krok 3: Ještě horké plníme do čistých, suchých vypařených skleniček, otřeme jim po plnění hrdla a dobře zavíčkujeme. Otočíme dnem vzhůru. V případě potřeby můžeme zavařit při 80 °C po dobu asi 25 minut.
Zveřejněno 14. 7. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58pW
Moje poznámka
Rybíz jako brusinky podle Petry Burianové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n58pW
Nejnovější recepty
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno před 2 hodinami
Švestkové chutney
Přidáno před 6 hodinami
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno před 14 hodinami
Okurková limonáda
Přidáno před 15 hodinami
Treska v zeleninovém lůžku
Přidáno 25. 7. 2025 13:00:02
Višnová pikantní omáčka k masu
Přidáno 24. 7. 2025 18:15:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Skvělé domácí okurkové řezy
Kopici před 29 minutami
Lilek s rajčaty a sýrem
pekarnik před 2 hodinami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
bioubi před 3 hodinami
Borůvkové řezy
Luciksch před 3 hodinami
Vepřové pikantní nudličky na smetaně s pórkem
Formanova před 3 hodinami
Domácí kmínový chleba
Jurasekjurasek před 4 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
Viky90 před 4 hodinami
Drobenkový koláč s tvarohem a ovocem
PetCah před 4 hodinami
Niva v bramboráku
kimlo před 7 hodinami
Plovdivské maso
poirotka před 8 hodinami
Suroviny:
rybíz červený,
voda,
ocet jablečný,
cukr krupice,
voda,
skořice celá,
koření hřebíček
Komentáře (1)