Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mirabelková bublanina

Letní mirabelková bublanina je šťavnatý a nadýchaný moučník, který potěší svou jednoduchostí i lahodnou chutí. Sladké mirabelky v jemném těstě vytvoří ideální letní zákusek, který si vychutnáte ke kávě i jako dezert po obědě.

Hodnocení receptu je 4,7 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 20x30 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vyložíme pečicím papírem. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Mirabelky omyjeme a osušíme. Krok 2: Mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme. Krok 3: Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Krok 4: Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme olej, mouku promíchanou s kypřicím práškem, mléko a nakonec opatrně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Krok 5: Těsto nalijeme připravený plech, poklademe mirabelkami a vložíme do trouby. Pečeme asi 25 minut při 180 °C. Upečenost kontrolujeme špejlí, kterou zapíchneme do bublaniny a po vytažení musí být suchá, bez drobečků.

TIP: Jak zpracovat chutné mirabelky - rady a tipy

Zveřejněno 12. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y3Yv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mirabelková bublanina

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5y3Yv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, olej, mouka polohrubá, kypřící prášek, mléko, mirabelka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu