Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bublanina podle Dity P.

Receptů na dokonalou bublaninu není nikdy dost, každý má ten svůj oblíbený. Inspirujte se receptem kuchařky Dity P., ve kterém je těsto zjemněno kefírem a plné drobného bobulovitého ovoce. V každém kousku tak ucítíte léto.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Jenufka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o rozměrech 35 x 25 cm nebo kulatá forma o průměru 34-36 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Troubu zapneme na 170 °C a plech o rozměru 35 x 25 cm vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou vyložíme pečicím papírem. Krok 2: V míse ušleháme rozpuštěné máslo, oba cukry, vejce a kefír do hladké hmoty. Přidáme do ní prosátou mouku s kypřicím práškem a solí. Promícháme. Krok 3: Těsto vlijeme na připravený plech, uhladíme a posypeme ovocem. To můžeme podle chuti ještě posypat cukrem. Krok 4: Bublaninu pečeme přibližně 40 minut při 170 °C. Vyzkoušíme špejlí, zda je těsto propečené. Po upečení necháme vychladnout.

TIP: Kolik ovoce použít na bublaninu

Zveřejněno 16. 7. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina podle Dity P.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27qB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bublanina podle Dity P.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o27qB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, kefír, mouka polohrubá, mouka hladká, sůl, kypřící prášek do pečiva, ovoce, cukr krupice, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu