Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

MishkaCZ Kuchařka: MishkaCZ

4 porce Grilování 15 názorů

Suroviny

600 g mletého hovězího masa
2 lžíce rajčatové passaty
2 lžíce worchesterové omáčky
1 vejce
1 hrst petrželky (hladkolisté)
sůl
pepř
4 hamburgerové housky
4 listy salátu (hlávkový nebo ledový)
4 lžíce tatarské omáčky
1-2 červené cibule
8 plátků rajčat
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do mísy a rukama promícháme s passatou, worcesterem, vejcem, solí a pepřem. Necháme chvílí stát a poté vmícháme nasekanou petrželku a ze směsi vytvarujeme 4 burgery (malinko větší než housky, grilováním se lehce spečou).

  2. Do každého burgeru uděláme dnem skleničky prohlubeň. Díky ní na burgeru budou lépe sedět ostatní přísady. Maso dáme grilovat z obou stran, v nepříznivém počasí využijeme grilovací pánev.

  3. Burgerové housky nasucho opečeme, na spodní díly rozložíme salát, tatarku a kolečka cibule. Na ně posadíme horké burgery a kolečka rajčat. Přiklopíme a podáváme.

Poznámka

http://www.facebook.com/MishkaDiary

Milovníci fastfoodů už nemusí chodit na „hambáč do Mekáče”. Proč si doma neudělat mnohem lepší a ještě mít radost, jak se nám povedl? Jednou za čas si ho může dopřát každý.

Místo klasické tatarky jsem použila tu svou ze Šmakouna -> http://mishka-diary.blogspot.cz/2014/06/smakoneza-...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 156 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nejlepší hovězí burger (tvrdí Dita P.)

  • casino casino

    Petr Řezka:
    Souhlasím :yes:
    No, tedy až na ty masové placičky tloušťky stébla :-O ale kdybych komentáře palcoval, tak dám 3 palce hore :-)
    ***
    OT
    "... řízky také nevaříte ve vodě ;)"
    No, znám rcp, kde se v trojobalu usmažené řízky posléze vaří ve vodě... :-D

    Odpovědět

  • Petr Řezka Petr Řezka(neregistrovaná)

    Nekritizuji, jen si myslím, že určité postupy z původní receptury by se měly dodržovat už jen pro jídelní konfort a zachování určité chuti a konzistence, řízky také nevaříte ve vodě ;)

    Odpovědět

  • Petr Řezka Petr Řezka(neregistrovaná)

    Do hovězího nedávejte vejce (bude gumové a suché) a úplně nejlépe ho vůbec nekořenit (maso má úžasnou chuť), uplácejte tenké plátky (3-5mm) o pár cm větší než je průmer housky, maso dejte na rozpálenou mastnou pánev (né do oleje jako řízek!!!) a opečte z jedné strany půl minuty, otočte posolte popepřete kápněte worchester, půl minuty z druhé, pak na maso položte plátek sýru Chedar na pánev chlístněte trošku vody (bokem, né na maso) a zaklopte poklicí na 5-10 vteřin, pára vám krásně rozpustí sýr a s tím pak už rovnou do housky. Housku opékejte pouze na rozkrojené straně a předtím jí namažte máslem, je důležité aby to bylo máslo - né sádlo, ne stolní olej, ne olivový olej - pokud je máslo hodně ztuhlé a housky příliž měkké skrojte pouze plátek, položte na rozkrojenou stranu housky a pak na pánev, na housku opatrně tlačtle celou dlaní a kruťte sem a tam tak aby se rozpouštěné máslo vsáklo rovnoměrně - takovou úpravou housek budete mít pečivo měkké, uvnitř křupavé a nenasákávající šťávy z oblohy - zeleninu podle chuti, ale určitě do hamburgeru nepatří zelí a to ani to čínské, zelenina by měla být pokrájena a pokud možno na tenoučké pátky, cibule na půlkolečka a podobně tak rajče (zabráníte tomu, abyste při špatném kousnutí vytáhli náplň z hambáče ven) maso se sýrem pokládejte na spodní díl housky který !!není!! potřený žádnou omáčkou ani ničím podobným, vše se skládá až nad maso a omáčky až na zeleninu

    Odpovědět

  • JLIAN HORVATH JLIAN HORVATH(neregistrovaný)

    MOC MI CHUTNAL,MOC DĚKUJI.:-K

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Drobek: To jsem ráda ;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    MishkaCZ: No a je po problému, teď už je to jasné i šťouralovi jako já:-D:-K

    Odpovědět

  • Sajdeman Sajdeman

    MishkaCZ::-D Hezky upravený název :-D

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Drobek: Název jsem tedy ještě doupravila a teď už by to mělo být jasné :D :D Já tu kritiku nevztahuju na sebe, ačkoliv jsem ten recept vyvěsila. Kdyby to byl můj recept, určitě bych ho takto nenazvala, na to bych si netroufla stejně jako Vy.

    Odpovědět

  • Irule Irule

    recepty Dity P. mám ráda. Takže věřím, že je to dobré :-p:-K

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Bylo to tam když jsem psal komentář, to jo, ale:
    1) z názvu není zrovna patrné jestli to tak nazvala ona nebo ty,
    2) kde je psáno že ta kritika názvu patří tobě a ne jí?
    Tak si to dámy přeberte mezi sebou.

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    aadulka: To jsem dopsala uz po sporinek ;-)

    Odpovědět

  • aadulka aadulka

    MishkaCZ: Podle Dity P. jsi tam dopsala až poté, co byly napsány komentáře od Drobka a sporinka ;-)

    Odpovědět

  • MishkaCZ MishkaCZ(autor receptu)

    Tady jde vidět, jak lidi dávají pozor při čtení. Proč se to asi jmenuje nejlepší hovězí burger podle Dity P.? Protože je to její recept a ona si ho tak nazvala ve své kuchařce :D

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Kolik já jen znám hamburgerů,ale prezentovat světu že zrovna ten můj je nejlepší bych si netrouf. :-O

    Odpovědět

  • sporinek sporinek

    uplně nechápu, co je na tom nejlepšího. uplně obyčejnej recept. ani neni napsáno jaký maso. něco jako: vemte kus něčeho k tomu přidejte támhleto, 3 lžičky kečupu, udělejte do toho důlek a je hotovo.pro vylepšení na to nalejte tatarku. dobrou chuť

    Odpovědět

Tématické fráze: burger recept omáčka na burger nejlepší maso na burger hovězí po burgunsku dita p hamburger podle dity p omáčka do burgeru nejlepsi maso na burgery hovezi burger hovezi burger recept omáčky na burger dita p recepty dita p recepty dita p krůtí burger recept omacky do burgeru hamburger podle dity p. nejlepší hamburger recept recept na hovězí burger hamburgry podle dity hamburger dita p