Broskvové řezy s pudinkem
Osvěžující broskvový dezert si zamilujeme na první lžičku. Měkounký piškot, lehký nadýchaný krém a broskve v pudinku tvoří dohromady skvělý moučník, kterým pohostíte nejen vaše blízké, ale i návštěvu.
Suroviny pro 18 porcí
18porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 7 446 kJ / 1 779 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,84 g |
Tuky | 131,51 g |
Vláknina | 6,49 g |
Cholesterol | 1,12 g |
Sodík | 973 mg |
Sůl | 2,63 g |
Sacharidy | 95,89 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu rozehřejeme na 170 °C.
Krok 2: Celá vejce ušleháme s cukrem a špetkou soli do husté pěny a pomocí ruční metličky postupně vmícháme mouku promíchanou s kakaem a kypřicím práškem. Těsto vlijeme do pekáčku (23x32 cm) vyloženého pečicím papírem.
Krok 3: Pekáček vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Propečenost těsta vyzkoušíme špejlí.
Krok 4: Hotový piškot necháme na mřížce zcela vychladnout. Můžeme, ale nemusíme, pokapat rumem.
Krok 5: Mezitím co piškot chladne, slijeme broskve a necháme je okapat na sítku. Šťávu uchováme (je jí asi 1,5 hrnku). Okapané broskve nakrájíme na plátky.
Krok 6: Šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem dotuha a smícháme se zakysanou smetanou. Krém natřeme na vychladlé těsto v pekáčku, urovnáme stěrkou a poklademe plátky broskví. Dáme asi na 15 minut do mrazáku.
Krok 7: Šťávu z kompotu nalijeme do hrnce a přidáme k ní stejné množství vody (trochu odebereme stranou) a dle chuti dosladíme. Přivedeme k varu. V odebrané troše vody rozmícháme 2 sáčky pudinkového prášku, vmícháme do vřelé směsi a za stálého míchání krátce povaříme.
Krok 8: Mírně zchladlý, ale ještě roztíratelný pudink nalijeme na broskve. Necháme v chladu ztuhnout a můžeme podávat.
Zveřejněno 14. 9. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvové řezy s pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3VJ
Moje poznámka
Broskvové řezy s pudinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/B3VJ
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 10 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 43 minutami
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 55 minutami
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 2 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 2 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka polohrubá,
kakao,
kypřící prášek,
kompot broskvový,
smetana zakysaná,
smetana ke šlehání,
cukr vanilkový,
pudinkový prášek,
cukr krupice,
šťáva z kompotu,
voda
Komentáře (5)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0