Mirabelková marmeláda
V létě nalezneme téměř u každé polní cesty strom s plně zralými mirabelkami. Uchovejte si jejich příjemně medovou sladkou chuť v podobě marmelády, která chutná skvěle nejen v palačinkách, ale také v moučnících.
Postup přípravy
Krok 1: Sklenice umyjeme a vypláchneme rumem.
Krok 2: Mirabelky omyjeme a dáme do většího hrnce. Přidáme kousek skořice, badyán, podlijeme trochou vody (zhruba 100 ml) a za občasného míchání vaříme zhruba 30-40 minut, do rozvaření ovoce.
Krok 3: Ovocnou směs přepasírujeme přes cedník, vyjmeme veškeré pecky, přidáme želírovací cukr a krátce povaříme podle návodu na cukru.
Krok 4: Horkou marmeládu nalijeme do připravených sklenic. Po naplnění jim dobře otřeme hrdla, uzavřeme je čistými víčky a obrátíme na 15 minut dnem vzhůru.
Zveřejněno 11. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mirabelková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg72
Moje poznámka
Mirabelková marmeláda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNg72
Nejnovější recepty
Cuketová marmeláda
Přidáno před 14 hodinami
Selská polévka s kroupami
Přidáno před 16 hodinami
Švestkový koláč s marcipánem
Přidáno před 22 hodinami
Mřížkový povidlový koláč
Přidáno 25. 8. 2025 20:30:29
Polévka s ratatouille
Přidáno 25. 8. 2025 20:00:37
Maso na špejli
Přidáno 25. 8. 2025 19:57:24
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí plátky v kořeněné omáčce
Koubicka před 10 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
k.trojancova před 10 hodinami
Rychlá ořechová bábovka
MamaHana před 11 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce s hráškem
MamaHana před 11 hodinami
Chutné vafle
Kubabuba14 před 12 hodinami
Sterilovaná rajčata na všechno
olivka před 13 hodinami
Hrníčková cuketová buchta
DitaB před 13 hodinami
Světlý korpus
Myroslava před 13 hodinami
Vepřová panenka s gnocchi a špenátem
RaeRea před 15 hodinami
Cuketové palačinky z kefíru
Bretik před 15 hodinami
Suroviny:
mirabelka,
skořice,
koření hřebíček,
badyán,
cukr želírovací,
rum
Komentáře (1)