Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí mini špízy

Kuřecí špízy v marinádě z česneku, citronové šťávy a koření jsou jako stvořené pro letní grilování. Kousky masa napíchané na jehle nebo špejli zůstanou díky rychlé úpravě krásně šťavnaté a křehké.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min + 30 minut marinování

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava, + 30 minut marinování)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky nastrouháme nahrubo a vymačkáme trochu tekutiny. Přidáme tvaroh, majonézu a pažitku. Osolíme, opepříme a zamícháme. Dáme vychladit. Krok 2: Maso nakrájíme na kousky 2x3 cm a vysoké 2 cm. K masu přidáme prolisovaný česnek, koriandr, papriku, oregano, šťávu a nastrouhanou kůru z citronu, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a uložíme do lednice na 30 minut marinovat. Krok 3: Maso napíchneme na plocho (po třech kusech) na delší párátka. Povrch potřeme olejem a opékáme na grilu. Grilujeme na střední výkon na teflonové grilovací podložce z každé strany 5-6 minut dozlatova. Krok 4: Špízy můžeme také opéct na pánvi na troše oleje. Krok 5: Hotové špízy podáváme s vychlazeným dipem.

TIP: Jak připravit špízy - praktické rady a tipy

Zveřejněno 15. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mini špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zQy

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí mini špízy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6zQy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, česnek, koriandr sušený, paprika sušená sladká, koření oregáno, citron, olej, sůl, pepř mletý, ředkvičky, tvaroh plnotučný, majonéza, pažitka, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu