Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Krémové a chutné rizoto nemusí být náročné na přípravu. Příkladem je toto houbové rizoto, které dokáže připravit i začátečník. Důležité je dodržet kroky s přiléváním vývaru. Krémovost pak zajistí vmíchání másla a parmezánu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Veruncicka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na olivovém oleji na větší pánvi osmažíme najemno nakrájenou cibuli a jakmile zesklovatí, přidáme na nudličky nakrájenou slaninu. Krok 2: Ke slanině a cibuli přidáme nakrájené houby a krátce osmažíme, než pustí šťávu. Přidáme neopranou rýži, kterou za stálého míchání osmažíme, aby se všechna zrníčka obalila tukem. Krok 3: Dále po částech přiléváme teplý zeleninový nebo kuřecí vývar a stále mícháme. Vždy vyčkáme, až se tekutina vypaří a vlijeme další naběračku vývaru. Takto přiléváme do požadované konzistence rizota a měkkosti rýže. Rizoto stále mícháme, aby se nepřichytilo. Krok 4: Na závěr rizoto osolíme (pozor vývar je slaný), opepříme, přidáme kousek studeného másla, strouhaný parmezán a za stálého míchání necháme rozpustit. Krok 5: Úplně na závěr přilijeme víno a necháme mírně vyvařit. Podáváme sypané strouhaným parmezánem.

TIP: Jak nastrouhat parmezán

Zveřejněno 22. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjA9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krémové rizoto s houbami a slaninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWjA9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, slanina, žampióny, rýže arborio, vývar drůbeží, máslo, sýr parmazán strouhaný, sůl, pepř mletý, víno bílé, parmazán

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu