Švestková povidla s kořením
Švestková povidla čekají ve spíži, abychom je mohli přidávat do koláčů, buchet nebo z nich připravit i omáčku k masu. Připravte tentokrát kořeněná povidla, která voní po skořici, badyánu a hřebíčku.
Suroviny pro 1 dávka
Z uvedeného množství je 5 skleniček od kojenecké výživy.
1dávka
Postup přípravy
Rozpůlené švestky zalijeme octem, přidáme cukr, směs koření, vodu a lehce promícháme. Hrnec přiklopíme poklicí a směs necháme 12 hodin odpočinout. Krok 2: Po uvedené době švestky vaříme za občasného míchání 3-4 hodiny (dle hustoty povidel) na velice mírném plameni. Krok 3: Hotová povidla můžeme rozmixovat tyčovým mixerem dohladka nebo je necháme s malými kousky švestek. Krok 4: Horká povidla plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme, necháme vychladnout a opatříme štítky s popisem.
Zveřejněno 22. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Švestková povidla s kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6k8E
Moje poznámka
Švestková povidla s kořením
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6k8E
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Dýňový koláč à la pizza pro diabetiky
Přidáno před 4 hodinami
Dýňové placičky se sýrem (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Vepřový ptáček v rozletu
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová pečeně na zelenině se zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Brambory s parmskou šunkou
Přidáno před 8 hodinami
Tuňáková houstička vhodná pro nízkosacharidovou stravu
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Karamelový větrník na plech
dejvi01 před 1 hodinou
Bílý chléb
Petulice před 1 hodinou
Cuketové řezy se zakysanou smetanou
Amona před 3 hodinami
Biskupský chlebíček II
DVJU7 před 3 hodinami
Citronové tartaletky
Routeu před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
LittlePumpkin před 5 hodinami
Pizza tyčinky z kynutého těsta
GabinaKol před 6 hodinami
Bramboračka č. 3
Sahula před 6 hodinami
Suroviny:
švestky,
cukr krystal,
ocet,
koření na povidla,
voda
Komentáře (1)