Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Tento jablečný, na přípravu nenáročný koláč, se také nazývá americký. Právě pro jeho jednoduchost je velmi oblíbený. Těsto můžete ještě dále vylepšovat třeba rozinkami, brusinkami nebo sekanými ořechy. Stačí ale jen pocukrovat.
Suroviny pro 1 plech
Množství na velký hluboký plech.
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 975 kJ / 4 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 88,66 g |
Tuky | 145,99 g |
Vláknina | 42,14 g |
Cholesterol | 1,30 g |
Sodík | 666 mg |
Sůl | 2,01 g |
Sacharidy | 576,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka oloupeme, zbavíme jadřince a pokrájíme na menší kostičky či nudličky, dáme do mísy a zakapeme citronovou šťávou z jednoho citronu.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 170 °C. Plech vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Krok 3: Ve větší míse vyšleháme vejce s cukrem do pěny, přidáme citronovou, jemně nastrouhanou kůru, skořici, olej, vodu a promícháme.
Krok 4: Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, dobře promícháme, přisypeme připravená jablka a ode dna dobře promícháme, aby se kostičky jablek řádně obalily těstem.
Krok 5: Těsto přemístíme do máslem vymazaného a hrubou moukou vysypaného většího hlubokého plechu. Uhladíme do roviny a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C péct dorůžova.
Krok 6: Upečení vyzkoušíme vpíchnutím špejle (po vytažení z těsta musí zůstat špejle čistá, suchá, bez zbytků těsta).
Krok 7: Po zchladnutí, před podáváním, postačí koláč jen lehce pocukrovat moučkovým cukrem. Kdo chce, může koláč polít čokoládovou polevou, posypat kokosem nebo ořechy.
Zveřejněno 21. 1. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Moje poznámka
Šťavnatý fofr koláč (buchta) plný jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PB44
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka s kakaem a banánem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený holandský řízek
Přidáno před 12 hodinami
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 18 hodinami
Tvarohové knedlíčky plněné švestkami
Přidáno před 19 hodinami
Čalamáda
Přidáno před 19 hodinami
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 20 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřové maso na mrkvi
marie1eagle před 22 minutami
Výborná fazolová polévka
Bigharvik před 31 minutami
Vepřové kostky po srbsku
Magic111 před 31 minutami
Rychlá rajská polévka
Petulice před 1 hodinou
Hovězí tokáň na víně - oblíbené jídlo Václava Havla
IBera před 1 hodinou
Králík v marinádě
Kaatrin před 1 hodinou
Rychlá kefírová bublanina se švestkami
Petulice před 1 hodinou
Špízy s marinovaným masem
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Kynuté knedlíky se sladkou náplní
Petule123 před 3 hodinami
Větrníky - habáni
wimra před 4 hodinami
Suroviny:
jablko,
vejce,
citron,
cukr krupice,
skořice,
olej,
voda,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
máslo,
mouka hrubá
Komentáře (22)
Dobrý, šťavnatý. Dala jsem míň cukru a byl svěží.
Já to poznávám tak, že jakmile se začne z trouby linout vůně, tak hlídat! Jak těsto odskakuje od formy, je upečeno. A je jedno, jestli peču koláč sladký nebo slaný. 😋
Je vyyyyyborny, vůbec není suchý, určitě zkuste
Foto pridano
Tak dnes upečeno. Buchetka je výborná. Pekla jsem ji v remosce. Je tak akorát sladká. Rodina si ji pochvalovala. Díky za recept.????