Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Griotka z černé jeřabiny

Hodnocení receptu je 4,4 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Mertula

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 376 kJ /
3 675 kcal
Bílkoviny37,50 g
Tuky25,00 g
Vláknina162,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 45 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy262,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté bobule dáme do vody, přidáme citron a koření. Krok 2: Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Krok 3: Scedíme, přidáme 600g cukru a vaříme 10 minut. Krok 4: Do vychladlé šťávy přidáme 0,5 l rumu a 0,25l vodky.

Zveřejněno 29. 9. 2009

Poznámka autora Mertula

Cukru se může dát i víc. Záleží jak to kdo má rád sladké. A aby bobule se jen tak nevyhodily dala jsem je do demijonu na vínko. To je z jeřabiny taky super.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griotka z černé jeřabiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmX1

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Griotka z černé jeřabiny

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmX1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Švestková Jitka 5. 11. 2015 11:37
Dobrý den, škoda, že jste nepřidala recept na to víno, z bobulí Aronie použitých na griotku. Dělam si každý rok likér z Aronie,a tak by se mi vyzkoušený recept na víno hodil. Díky Jitka

A v zimě tím zakápnu třeba zmrzlinové poháry, dorty ... A navíc jsou prej děsně zdravé

Jeřabina?:-O Není problém. Příští rok se ozvi. Klidně ti jí pošlu. Měla jsem jí tolik, že jsem si už nevěděla rady.:-p

Také dávám bodík a dobrý tip i na vínko :-):yes:2.

Martino, připiš si do ingrediencí ten rum a vodku. Teď už jen sehnat ty jeřabiny, bohužel, už jsem se ptala, tady v okolí nikde nerostou.:-(:yes:

JanaDorazinova: mám čer.jeřabin dost,..mohu dát,...odkud jste !?
já z Krkonoš,...napište mi když tak na e-mai.: kubatova-jana@centrum.cz

Tématické fráze:
griotka z černých jeřabin, griotka z aronie, černá jeřabina recepty, griotka z cerneho bezu, černá jeřabina, černé jeřabiny recepty, černé bobule, griotka, černá jeřabina recept, černé jeřabiny, jeřabina černá recepty, likér z bobulí černého bezu, liker z cerne jerabiny, černý bez bobule, černy jeřabina, aronie griotka, černý bez bobule recepty, griotka z aronie recept, recepty černá jeřabina, černý bez bobule recept

Suroviny:
jeřabiny černé, voda, citron, koření hřebíček, skořice celá, badyán, rum, vodka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu