

Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami
Suroviny
- 4 porce chlazených filetů z tilapie (ne zmražených )
- šťáva z 2 citronů
- sůl
- bílý pepř
- 60 g másla
- 250 g hnědých žampionů
- 200 g mozzarelly
- bazalka
- zelená cibulková nať
- drcený kmín
Postup přípravy receptu
Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet.
Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj porce ryb. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ryby zvolna cca 10 minut na 160-170 stupňů.
Houby si mezitím očistíme, pokrájíme a zpěníme je na zbytku másla. Mírně houby osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme.
Předpečenou rybu vyndáme, pokryjeme ji nakrájenými plátky mozzarely a dopečeme ještě na cca 5-10 minut, jen co se sýr roztaví.
Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme podušenými houbami, posypeme posekanou bazalkou a zelenými natěmi. Podáváme s pečenými bramborami, domácími hranolkami nebo jen s pečivem a salátem.
Poznámka od kuchařky
Houby jsou nejlepší - lišky nebo jiné lesní houby, ale dobré jsou i žampiony.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami
-
Díky děvčata za všechny větičky
-
BILKOVAI: tak to jo, není nad čerstvě ulovené rybky
-
Ivi, my jsme malé město a u nás je jen malé Tesco. Globus nemáme. Škoda.
Ryby mám moc ráda a u ryb je právě nejdůležitější čerstvost. Tak si občas dopřeju naše rybky, které chytne můj manžel
-
BILKOVAI: Díky, Ivetko, v Globusu je mají, v Tescu je maji, v Makru je mají, do Makra ale nechodim, jen o tom vím, ale Tesco a Globus Čakovice, má sumce, štiky, tilápie, candáty, vše, tresky, pangasia, pstruhy, kapra, lososy, ale narazila jsem na to až teď. Někdy určitě Ivetko na ně narazíš, ty ryby a jídlo z nich je úplně o něčem jiném, vše chutná bezva a vidíš tu česrtvou rybku
-
Receptík je mňam
, ale bohužel u nás čerstvé tilápie koupit nedostanu. Nanejvýš chlazeného kapra a to ještě myslím jenom okolo vánočních svátků a lososa nebo pstruha.
-
no to je barevná parádička, dala bych si hnedle. to s tím sýrem si znamenám
-
Rybky mám moc ráda, proto bodík dávám
+9
-
aisha: díky, já ji také zkoušela poprvé s mozzarelou, našla jsem recept od maminky manžela, tak jsem ho využila, ale moc chutné to bylo, lepší, jak s klasika tvrdým sýrem
-
Povedená rybka
+7
-
Tak to mne zaujalo. Lišky nebo žampiony. Musim to zkusit. Ryby tady jsou poskrovnu a tak jim dávám bod i když je jako obrázek. Fotky hodně jedlé.
-
Tilapie je vytecna rybka a u nas cerstva bezne k dostani. recept vypada zajimave..mozzarelu jsem jeste v kombinaci s rybou nejedla, proto rada vyzkousim..
-
Ivčo
, moc povedené, pochutnala bych si
-
no to je krása
moc se ti to povedlo, Myšičko
-
Ryby máme rádi já bych si pochutnala
+1