Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami

Suroviny

4 porce chlazených filetů z tilapie (ne zmražených )
šťáva z 2 citronů
sůl
bílý pepř
60 g másla
250 g hnědých žampionů
200 g mozzarelly
bazalka
zelená cibulková nať
drcený kmín

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryb posolíme, opepříme, zlehka pokapeme citrónovou šťávou a necháme v chladu rozležet.

  2. Plech vyložíme pečicím papírem, potřeme částí másla a rozložíme na něj porce ryb. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ryby zvolna cca 10 minut na 160-170 stupňů.

  3. Houby si mezitím očistíme, pokrájíme a zpěníme je na zbytku másla. Mírně houby osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme.

  4. Předpečenou rybu vyndáme, pokryjeme ji nakrájenými plátky mozzarely a dopečeme ještě na cca 5-10 minut, jen co se sýr roztaví.

  5. Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme podušenými houbami, posypeme posekanou bazalkou a zelenými natěmi. Podáváme s pečenými bramborami, domácími hranolkami nebo jen s pečivem a salátem.

Poznámka od kuchařky

Houby jsou nejlepší - lišky nebo jiné lesní houby, ale dobré jsou i žampiony.

Komentáře k receptu Tilapie, zapečená s mozzarelou a houbami

  • Díky děvčata za všechny větičky;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI: tak to jo, není nad čerstvě ulovené rybky;-):-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Ivi, my jsme malé město a u nás je jen malé Tesco. Globus nemáme. Škoda.:-( Ryby mám moc ráda a u ryb je právě nejdůležitější čerstvost. Tak si občas dopřeju naše rybky, které chytne můj manžel:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI: Díky, Ivetko, v Globusu je mají, v Tescu je maji, v Makru je mají, do Makra ale nechodim, jen o tom vím, ale Tesco a Globus Čakovice, má sumce, štiky, tilápie, candáty, vše, tresky, pangasia, pstruhy, kapra, lososy, ale narazila jsem na to až teď. Někdy určitě Ivetko na ně narazíš, ty ryby a jídlo z nich je úplně o něčem jiném, vše chutná bezva a vidíš tu česrtvou rybku:-):-p:-p

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Receptík je mňam:-p:-*:yes:, ale bohužel u nás čerstvé tilápie koupit nedostanu. Nanejvýš chlazeného kapra a to ještě myslím jenom okolo vánočních svátků a lososa nebo pstruha.:-//

    Odpovědět

  • srettka srettka

    no to je barevná parádička, dala bych si hnedle. to s tím sýrem si znamenám;-):yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull (moderátorka)

    Rybky mám moc ráda, proto bodík dávám ;-):-p:-K:yes: +9

    Odpovědět

  • aisha: díky, já ji také zkoušela poprvé s mozzarelou, našla jsem recept od maminky manžela, tak jsem ho využila, ale moc chutné to bylo, lepší, jak s klasika tvrdým sýrem;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Povedená rybka:-p+7:yes:

    Odpovědět

  • frutka frutka(neregistrovaná)

    Tak to mne zaujalo. Lišky nebo žampiony. Musim to zkusit. Ryby tady jsou poskrovnu a tak jim dávám bod i když je jako obrázek. Fotky hodně jedlé.:yes:

    Odpovědět

  • aisha aisha

    Tilapie je vytecna rybka a u nas cerstva bezne k dostani. recept vypada zajimave..mozzarelu jsem jeste v kombinaci s rybou nejedla, proto rada vyzkousim..:yes::yes:

    Odpovědět

  • nofrona nofrona

    Ivčo:-K, moc povedené, pochutnala bych si:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    :-O no to je krása:-* moc se ti to povedlo, Myšičko;-):-):yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

    Ryby máme rádi já bych si pochutnala:yes::yes:+1

    Odpovědět

Tématické fráze: zapečená tilápie tilapie zapečená se sýrem zapečená tilápie se sýrem tilapie na masle zapečené tilapie tilapie zapecena telápie zmražená tilapie ryba s mozzarelou tilapie tilapie recepty zapečená tilapie s brambory tilápie na žampionech tilapie zapečená se sýrem, bramborová kaše tilapie na houbách zapečená řepa s mozzarelou talapie koupit tilápie zapečená s mozzarellou mozzarela zapečená ryba tilapie foto