Italský pomerančový koláč
Italský pomerančový koláč je vláčný dezert, ve kterém se jemné těsto snoubí s plátky čerstvých pomerančů a nastrouhanou kůrou. Je voňavý, svěží a krásně vynikne jako sladká tečka k odpolední kávě nebo čajovému posezení.
Postup přípravy
Krok 1: Boky formy vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Z pečicího papíru vystřihneme kolečko, které dáme na dno formy. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Nastrouháme kůru z 1 pomeranče, vydlabeme vnitřek a překrájíme na malé kousky.
Krok 3: Z druhého pomeranče odkrojíme slupku a nakrájíme na tenká kolečka, kterými pokryjeme dno formy s papírem.
Krok 4: Vejce, žloutek a cukr vyšleháme do husté pěny, zhruba 6-10 minut. Pak přišleháme smetanu, vmícháme mouku promíchanou s kypřicím práškem a nakonec nakrájený pomeranč i s kůrou.
Krok 5: Těsto vlijeme do formy na pomeranče a dáme péci na 180 °C asi 35 minut.
Krok 6: Po upečení obrátíme, sundáme formu a opatrně sejmeme papír. Koláč necháme zcela vychladnout.
Krok 7: Koláč podáváme pocukrovaný s vyšlehanou smetanou nebo zmrzlinou.
Zveřejněno 30. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Italský pomerančový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8jq
Moje poznámka
Italský pomerančový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xk8jq
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 1 hodinou
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 13 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 18 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 40 minutami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 2 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 10 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 12 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 13 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 13 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 13 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 13 hodinami
Rajská omáčka (jednoduchá a rychlá)
VeronikaRob před 14 hodinami
Suroviny:
pomeranče,
cukr moučkový,
mouka hladká,
kypřící prášek,
vejce,
žloutek,
smetana ke šlehání,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (1)