Hořčice z cukety
Cuketová hořčice je originální a chutný způsob, jak zpracovat bohatou úrodu cuket. Díky česneku, feferonkám a koření získá příjemně pikantní nádech a skvěle se hodí k masu, uzeninám i do sendvičů jako domácí delikatesní příloha.
Postup přípravy
Krok 1: Cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky i s jadérky. Česnek oloupeme a nastrouháme. Feferonky zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno.
Krok 2: Do většího hrnce dáme cuketu, česnek a zbylé ingredience. Vše vaříme zhruba 1 hodinu na mírném plameni za občasného promíchání, a to do změknutí cukety.
Krok 3: Cuketovou hořčici plníme do čistých skleniček. Dobře zavíčkujeme. Sterilujeme 15 minut při 80 °C.
Zveřejněno 31. 8. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hořčice z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kBK
Moje poznámka
Hořčice z cukety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6kBK
Nejnovější recepty
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 55 minutami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 3 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 16 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno před 22 hodinami
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno před 23 hodinami
Květákové kari s fazolkami edamame
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 2 hodinami
Černá čočka s kořenovou zeleninou - příloha či teplý salát
Modraska před 2 hodinami
Borůvkové muffiny
olivka před 3 hodinami
Dvoubarevná hrníčková bábovka
Dagemar před 3 hodinami
Vepřové kostky na česneku
Nikijaho před 3 hodinami
Maďarská houbová polévka
Fitulka před 3 hodinami
Polévka z červené čočky s česnekem
KuchtinkaHaninka před 3 hodinami
Čevabčiči s bramborem
erikpatrik@email.cz před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
Aknytsirk před 4 hodinami
Kaše z ovesných vloček
Petr9 před 4 hodinami
Suroviny:
cuketa,
česnek,
pepř mletý,
feferonka,
sůl,
cukr,
ocet,
olej
Komentáře (1)