Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špíz z krůtích jater

Játra patří mezi suroviny, které buď milujete nebo nemáte rádi. Pokud patříte k první skupině, neváhejte si připravit dokonalé špízy. K játrům přidáme papriku, uzeninu a cibuli. Po opečení je pak podáváme se směsí jablek a chleba.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 45 min

45 min (45 min příprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme, opláchneme, osušíme a překrájíme na kostky. Krok 2: Cibuli oloupeme, papriku očistíme, opláchneme a nakrájíme na dílky. Slaninu srolujeme, debrecínku dvakrát přehneme na polovinu. Suroviny střídavě navlékneme na kovové jehly, osolíme a opepříme. Krok 3: V pánvi rozehřejeme trochu oleje, špízy po všech stranách opečeme, mírně podlijeme a pod pokličkou podusíme. Krok 4: Mezitím z jablka vykrojíme jádřinec, opláchneme je a nakrájíme na kostky. Stejně nakrájíme i chléb a pak vše opékáme na pánvi s rozpuštěným máslem. Dozlatova opečenou směs ochutíme steakovým kořením a rozdělíme na talíře. Krok 5: Doplníme připraveným špízem, posypeme nasekanou petrželkou, ozdobíme snítkou rozmarýnu a podáváme.

Zveřejněno 9. 9. 2025

Poznámka autora alena-s

složení koření na steak: jedlá sůl s jodem, pepř, cibule, česnek, hořčičné semínko, kajenský pepř, oregano, kurkuma, kukuřičný škrob, koriandr, pískavice řecké seno, rozmarýn, bazalka, přírodní aromata, zázvor, římský kmín, pastinák, rajčatový prášek, petržel, kořen libečku

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z krůtích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBlX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špíz z krůtích jater

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRBlX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
játra krůtí, cibule, paprika, párek debrecínský, slanina anglická, jablko, chléb, sůl, pepř mletý, koření na steak, olej, máslo, petrželka, rozmarýn

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu