Ragú z krůtích jater

Suroviny 2 porce

300 g krůtích jater
100 g anglické slaniny
2 šalotky
50 g krůtích párků
2 lžičky dijonské hořčice
2-3 lžičky kapary
1 lžíce přepuštěného másla
drůbeží vývar
medvědí česnek - množství podle chuti
1 vejce uvařené natvrdo
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hluboké pánvi rozehřejme máslo, vložíme nakrájenou slaninu, očistěná játra a zprudka opečeme. Přidáme jemně nakrájenou šalotku a ještě chvíli společně restujeme.

  2. Vmícháme hořčici, kousky párků, osolíme a podlijeme vývarem cca do půlky směsi. Přikryjeme a na mírném ohni dusíme do změknutí jater. Přidáme kapary a necháme je ohřát, již nevaříme.

  3. Na závěr posypeme jemně nakrájeným medvědím česnekem a dochutíme pepřem.
    Na talíři doplníme půlkou vejce.
    Podáváme s rýží nebo jen s bagetkou.

Komentáře k receptu Ragú z krůtích jater