Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohový koláč s jablky

Tvarohový koláč s jablky, příjemně vonící po skořici, je podzimní moučník, který potěší každého milovníka domácího pečení. Nadýchané těsto, jemná tvarohová vrstva a šťavnatá jablka tvoří skvělou kombinaci, kterou perfektně doplní křupavá drobenka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 45 min

80 min (35 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny

Porce: plech o velikosti 20 × 30 cm s vyšším okrajem

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, vykrojíme z nich jádřinec a nakrájíme na kostičky. Krok 3: Vejce vyšleháme s třtinovým a vanilkovým cukrem. Přidáme rozpuštěné máslo, tvaroh a promícháme. Krok 4: Polohrubou mouku promícháme s práškem do pečiva a prosejeme do tvarohové směsi. Vše dobře promícháme. Krok 5: Z Hery, krupicového cukru a hrubé mouky vytvoříme mnutím prsty drobenku. Krok 6: Těsto rozetřeme na připravený plech. Navrch rozložíme jablka a lehce poprášíme skořicí. Vše posypeme připravenou drobenkou. Krok 7: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 °C zhruba 45 minut.

TIP: Jablečné moučníky - co dobrého z jablek

Zveřejněno 9. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tvarohový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o280K

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Tvarohový koláč s jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o280K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

To vypadá nádherně. Asi si taky budu muset pořídit tu břidlicovou desku, na ní všechno vypadá super.

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hrubá, tvaroh, vejce, máslo, cukr třtinový, cukr vanilkový, kypřící prášek, jablko, tuk hera, cukr krupice, mouka hrubá, skořice mletá, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu