Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Benátský těstovinový salát

Pod názvem benátský salát se ukrývá kombinace jemného kuřecího masa, barevných paprik, šťavnatých rajčat, výživné červené čočky a těstovin z tvrdé pšenice. Salát, lehce zjemněný jogurtem a zakysanou smetanou, dobře zasytí a hodí se tak jako výživný oběd či večeře.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení salátu

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení salátu)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě dle návodu na obalu. Po uvaření těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Krok 2: Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Z paprik vykrojíme semeníky a nakrájíme je na proužky. Rajčata nakrájíme na dílky. Krok 3: V pánvi na rozpálené lžíci oleje orestujeme maso. Lehce osolíme a opepříme. Vmícháme papriky a krátce podusíme. Krok 4: Veškerou tekutinu vyrestujeme a směs necháme vychladnout. Krok 5: Červenou čočku přebereme, propláchneme a povaříme asi 5-7 minut. Pak ji scedíme a necháme okapat. Krok 6: V míse smícháme jogurt se smetanou, podle chuti osolíme a opepříme. Zlehka vmícháme těstoviny, rajčata, masovou směs a čočku. Krok 7: Vychlazený salát rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

TIP: Těstoviny a kuřecí maso - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Y2w

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73Y2w

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těstoviny, kuřecí stehenní řízky, rajče, paprika čerstvá žlutá, paprika čerstvá zelená, čočka červená, jogurt bílý, smetana zakysaná, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu