Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Salsa zavařená na zimu

Když si v létě zavaříte voňavou zeleninovou salsu, v zimě jen otevřete sklenici a máte hotový základ k tortillám, masu nebo těstovinám. Jednoduchý způsob, jak si uchovat kousek slunce na chladné dny.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min včetně doby zavařování

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava, včetně doby zavařování)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostičky. Krok 2: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou, oloupanou cibuli. Krok 3: Když cibule zesklovatí, přidáme rajčata, drobně nakrájené chilli papričky, sůl, pepř, nadrcený česnek, limetkovou šťávu a vše za stálého míchání a nepatrného podlití podusíme15 minut. Na konec přidáme koriandr. Krok 4: Plníme do malých skleniček, zavíčkujeme a zavaříme při 85 °C po dobu 25 minut.

TIP: Recepty na zavařeniny ze zeleniny

Zveřejněno 15. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

Z tohoto množství je 8 malých skleniček.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsa zavařená na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgEz

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Salsa zavařená na zimu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgEz

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rajče, cibule červená, olej, šťáva limetková, koriandr, chilli paprika čerstvá, česnek, pepř, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu