Rajčata a papriky na zimu

magdalenka Kuchař: magdalenka

Zavařeniny 17 názorů

Suroviny

čerstvá rajčata
čerstvá paprika
(v poměru 1:1)
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Paradajky a papriku umyjeme, pokrájame ako máme vo zvyku, ak robíme lečo, zmiešame a rozdelíme do mikroténových vrecúšok, krabičiek. Dáme zamraziť.

Poznámka

Robievam obyčajne ku koncu leta, začiatkom jesene, z posledných plodov. Príde mi to ako najjednoduchší spôsob konzervovania.

Používam v zime pod mäso, do halászlé, do gulášov a pod.

Je to recept - nerecept, možno to niekto nepozná a zíde sa mu...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 418 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rajčata a papriky na zimu

  • Alena Alena(neregistrovaná)

    janka: Tohle by jsem ráda zkusila. Nezkazí se to potom v těch flaškách?

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    magdalenka: Houby taky, ale většinou je nemrazím, blanšírované okapané dávám do sklenice a hodinu steriluju - letitá zkušenost, nezabírají místo a jsou lepší:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    Ja zas fazuľové struky blanšírujem...aj huby.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    hosta: Hrášok nemrazím, ten si kupujem, lebo ho na záhrade nepestujem. :-) Ale fazuľku mám zo záhrady a roky ju mrazím bez blanšírovania a nemám problém s varením, je vždy krásne uvarená tak, ako potrebujem.;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    tejaja: já blanšíruju hrášek a fazolky, když jsem je dala syrové, nedalo se to uvařit do měkka;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    milanko778: Netreba. Roky takto mrazím papriky s paradajkami ako magdalenka a je to v pohode. Žiadnu zeleninu pred mrazením neblanšírujem.;-)

    Odpovědět

  • milanko778 milanko778

    celkom surové by som to do mrazáku nedaval... treba to aspoň blanšírovať...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka(autor receptu)

    janka: :-K

    Odpovědět

  • janka janka(neregistrovaná)

    ja nakrájam paradajky a papriku do vaničky, posolím a nechám postáť a dávam do fliaš, sterilizujem max. 15 min., potom použijem ako chcem-pod masko, na lečo a pod.:-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Škoda,že nemám velký mrazák,toto se mi líbí je to méně pracné a jistě to v zimě přijde vhod.;-):yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Dobrý nápad.Ja som tak mrazila len papriku ale s tými rajčinami by to bolo lepšie :yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-)Tuto verzi mám také raději,než lečo;-)Dávám přímo z mrazáku do hrnce:-))+:yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Spagi, už jo, a už jsem si i uložila ;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, já jsem letos už papriky s rajčaty zavařila, papriky mrazím celé i řezy, ale feferonky mě, bůhvíproč, nenapadly :-O:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    žížalko - souhlas s Magdalenkou - já nikdy nerozmrazuju, rovnou s tím pracuju a jak to že tu není bod? :-O;-):-D:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: jak zpracovat rajčata a papriky rajčata do mrazáku lečo do mrázáku recepty z rajčat a paprik jak zamrazit rajčata sterilizovaná rajčata lečo na zimu jak zamrazit papriky rajčata a papriky recepty papriky do mrazáku jak zamrazit leco paprika do mrazaku recepty z rajčat na zimu lečo z rajčat a paprik rajčata v mrazáku sterilizované papriky jak zamrazit papriku sterilizované rajčata paprika a rajčata recepty mražení rajčat

Zapomněl/a jsem heslo