Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapustičky v kari omáčce

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 797 kJ /
669 kcal
Bílkoviny18,76 g
Tuky38,00 g
Vláknina18,70 g
Cholesterol 113 mg
Sodík 99 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy53,54 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci přivedeme k varu dostatečné množství vody, vhodíme očištěné kapustičky a vaříme doměkka asi 15 - 20 minut.
Uvařené scedíme a vývar uchováme. Krok 2: Rozpustíme máslo, přimícháme mouku, necháme krátce osmahnout, přisypeme kari koření, promícháme a zalijeme vývarem z kapusty.
Osolíme a necháme dobře provařit, pak vlijeme smetanu, ochutíme pepřem a citrónovou šťávou.
Do omáčky přidáme vařené kapustičky a necháme krátce prohřát.
Podáváme nejlépe s opékaným bramborem.

Zveřejněno 14. 1. 2020

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky v kari omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4BW

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapustičky v kari omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/E4BW

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jak už jsem psal, recepty s kari milujeme. Doporučuji, jednoduché a výborné. Já zvolil jako přílohu kus kus

Výborná inspirace. Jdu vařit. Kari máme moc rádi a ještě navíc, když je v něm trošku Habanero red, to je mana nebeská.

Angel 666: :-K;-)

tejaja: Terezko, moc děkuju :-):-K

Krásny jednoduchý recept, naviac farebne zladený. ;-) To je už bonus. :yes:;-)

savlinka: děkuji :-K, bylo to výborné :-D

magdalenka: Magdalenko, děkuji :-K, byla to opravdu dobrota ;-), dokonce to ocenil i manžel, který se zelenině vyhýbá, jak může :-D. Ještě mě napadlo, že bych příště mohla na talíři posypat opraženými mandlemi :-)

Tak to musí být dobrouta:yes::yes::yes:

Angel, veľmi pekné :yes: Skombinovať kapustičky s karí korením ma nenapadlo, pritom ho mám rada. Aj ružičkový kel, samozrejme.

Tématické fráze:
kapustičky recept, kari omacka, kapustičky, recept na kapustičky, kapustičky recepty, recept kapustičky, recept kari omáčka, kapusticky s kari, kapustičky na kari

Suroviny:
kapusta růžičková, máslo, mouka hladká, koření kari, smetana, šťáva citronová, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu