Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi

Máte rádi po ránu teplou a výživnou snídani do bříška? Tak to si jistě pochutnáte na zapečené ovesné kaši. Je vhodná zejména do chladnějších dnů. V chuti najdeme sladkost banánu, jablko, výraznou kustovnici a křupavé pistácie.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

menší zapékací forma (na 2 porce)

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Banán rozmačkáme vidličkou na kaši a promícháme se skořicí a javorovým sirupem. Krok 2: Menší zapékací formu (ideálně na 2 porce) vymažeme rozpuštěným kokosovým olejem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 3: K banánu postupně přimícháme ovesné vločky, kypřicí prášek, skořici, kustovnici, na kostičky nakrájené jablko, mléko a vejce. Směs dáme do nachystané zapékací misky, zarovnáme a nakonec posypeme pistáciemi. Krok 4: Kaši pečeme při 180 °C dozlatova, cca 30 minut. Zapečenou kaši podáváme teplou.

TIP: Ovesnou kaší můžeme začínat každé ráno

Zveřejněno 22. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Ng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečená ovesná kaše s jablkem a pistáciemi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wp2Ng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
banán, skořice mletá, sirup javorový, olej kokosový, jablko, kustovnice, vločky ovesné, kypřící prášek do pečiva, mléko kokosové, vejce, ořechy pistácie

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu