Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zavařené zelené fazolky

Zavařit zelené fazolky není až tak složité, jak by se mohlo na první pohled zdát. Podle tohoto jednoduchého návodu, který můžete obměnit podle vlastní chuti, budete mít ve spíži zásobu, kterou využijete do omáček i salátů.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 25 min

55 min (30 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Fazolky povaříme ve vodě 3 minuty a ihned zchladíme studenou vodou. Krok 2: Ze všech uvedených ingrediencí připravíme nálev, necháme alespoň 5 minut přejít varem. Krok 3: Fazolky plníme do čistých skleniček. Podle pozdějšího způsobu využití je můžeme do sklenice narovnat celé nebo nakrájené. Krok 4: Celé připravíme s plátkem cibule a mrkve a používáme je do omáček. Krok 5: Také můžeme do menších skleniček fazolky nakrájet na kousky, do každé skleničky rovněž přidat plátky cibule a mrkve. Krok 6: Do některé skleničky přidáme kousek pálivé papriky, do jiné trochu kopru nebo česneku a nakrájené barevné papriky. Zkrátka podle chuti. Tyto fazolky použijeme v zimě jako salát. Krok 7: Fazolky zalijeme nálevem, sklenicím dobře otřeme hrdla, zavíčkujeme je a fazolky sterilujeme 20 minut při teplotě 95 °C.

TIP: 15 oblíbených receptů na zpracování úrody

Zveřejněno 23. 9. 2025

Poznámka autorky Handour

Z jedné dávky vyjde přibližně 6 skleniček o objemu 250-300 ml. Raději volím menší skleničky, aby se po otevření celé spotřebovaly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené zelené fazolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1Em

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zavařené zelené fazolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ER1Em

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
fazolky zelené, cibule, mrkev, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá žlutá, paprika kozí roh, kopr, česnek, voda, ocet, sůl, cukr krystal, koření nové koření, pepř, bobkový list, semínka hořčičná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu