Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná krkovička v trojobalu smažená na sádle

Tajemstvím krásně křehkého a šťavnatého masa je dostatečně dlouhá doba marinování. Řízky z krkovičky, předem naložené do jogurtové marinády, smažené na sádle, potěší všechny milovníky poctivé české kuchyně. Perfektně je doplní bramborový salát.

Hodnocení receptu je 4,3 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení masa

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Plátky masa na obvodu nařízneme a naklepeme z obou stran přes fólii. Krok 2: Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. V misce smícháme jogurt, česnek a pepř, můžeme přidat sladkou papriku, ale není nutná. Krok 3: Dobře promícháme a plátky potřeme marinádou z obou stran. Vložíme do uzavíratelné misky a dáme přes noc do chladu. Krok 4: Včas, zhruba 1 hodinu před smažením, vyndáme maso z chladu, aby získalo pokojovou teplotu. Krok 5: Marinované maso osolíme, obalíme v mouce, vejci a ve strouhance, dobře přitiskneme a přebytečnou strouhanku lehce oklepeme. Krok 6: Smažíme zvolna na dostatečném množství sádla dozlatova z obou stran. Krok 7: Osmažené řízky odložíme na talíř nebo tác s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk. Krok 8: Poté je přendáme na talíře a poklademe na každý tenký plátek másla. Podáváme s vařenými bramborami a salátem dle vlastní chuti.

TIP: Jak udělat vídeňský bramborový salát?

Zveřejněno 29. 8. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28XB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o28XB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Super recept, českú kuchyňu mám najradšej, určite to bude veľmi dobré :yes:

kimlo: :-K Moc děkuji za komentář, máme to tak moc rádi. Přeji krásný zbytek dne a omlouvám se za opožděnou odpověď - včera jsem našla 30 komentářů ve spamu a vůbec nechápu proč, :-K

Suroviny:
krkovice vepřová, jogurt bílý, pepř mletý, česnek, paprika sušená sladká, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, sádlo, máslo, limetka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu