Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí nakyselo

Hovězí maso nakyselo je klasika české kuchyně, která nikdy nezklame. Šťavnaté hovězí, cibulový základ a nádech citronové šťávy vytvoří jemně nakyslou omáčku, která se skvěle hodí k vařeným bramborám.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Veruncicka

Středně náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Krok 2: Hovězí maso nakrájíme na plátky, které lehce naklepeme. Naklepané hovězí plátky prošpikujeme špekem a osolíme. Krok 3: V hlubším hrnci zahřejeme olej, na kterém osmažíme cibuli. Na cibulce osmažíme připravené hovězí plátky z obou stran a pod poklicí chviličku podusíme. Krok 4: Zhruba za 15 minut maso podlijeme horkou vodou, přidáme celé nové koření, celý černý pepř, bobkový list a maso dusíme do měkka. Krok 5: Měkké maso vyjmeme na talíř a uchováme v teple. Krok 6: Omáčku ochutíme citrónovou šťávou, solí a za stálého míchání zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčku promícháme a provaříme alespoň 15 minut. Krok 7: Do hotové omáčky přidáme měkké hovězí maso a vše prohřejeme. Krok 8: Podáváme s bramborami vařenými ve slupce.

TIP: Hovězí zadní maso - rozdělení a použití

Zveřejněno 27. 9. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkB4W

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí nakyselo

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkB4W

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
hovězí zadní, špek, cibule, olej, bobkový list, koření nové koření, pepř černý, sůl, mouka hladká, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu