Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Hodnocení receptu je 4,3 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 108 kJ /
3 372 kcal
Bílkoviny52,93 g
Tuky108,06 g
Vláknina19,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 3,41 g
Sůl0,21 g
Sacharidy537,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mísu menší remosky vyložíme papírem na pečení do poloviny výšky - z pečicího papíru si ustřihneme kolo větší než dno mísy, zmuchláme ho do koule (lépe se pak rozprostře) a pak papír rozložíme na dno a stěny. Nesmí být moc vysoko, jelikož by se shora papír připaloval od pečícího víka. Krok 2: Sypké ingredience smícháme a prosijeme. Přidáme kyšku, vejce a vše smícháme dohromady. Krok 3: Těsto vlijeme do připravené mísy, přiklopíme vrchním dílem, zapneme a pečeme zhruba 30-35 minut. Čas je pouze orientační, každá remoska může péct trochu odlišně. Krok 4: Krátce před úplným dopečením můžeme remosku vypnout a nechat buchtu přikrytou topným tělesem tzv. "dojít". Pak ji vyjmeme a necháme nejraději na mřížce zchladnout. Krok 5: Pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem a podáváme. Na povrch můžeme použít místo cukru i čokoládovou polevu.

Zveřejněno 4. 5. 2015

Poznámka autorky Merylas

Oproti receptu bych příště použila méně moučkového cukru, ale to záleží na chuti.

Remosku mám menší ještě s hliníkovou mísou, o průměru 22 cm. Místo papíru na pečení lze mísu vymazat tukem a vysypat hrubou moukou.

Zdroj: Tento recept je jedním z vítězných receptů v roce 2013 v programu Jak šmakuje Moravskoslezsko. Z poloviční dávky jsem vyzkoušela péct v remosce.

Název -kiščok- je používaný ve slezském nářečí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O21Y

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kiščok - buchta z kyšky pečená v remosce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/O21Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Dělala jsem z dvojité dávky na klasický pekáč. Pekla jsem v troubě na horkovzduch. Vůbec se to nepovedlo a nevím proč, ale tak sníst se to dá. Příště se vrátím ke svému receptu.

Surmei: Dobrý den, a co myslíte tím, že se to nepovedlo? Třeba přijdeme na to, kde může být zádrhel. Mně se třeba někdy stane, že se mi tyhle kyškové nebo kefírové buchty srazí. Ptám se proto, že jde o ověřený recept.

Surmei: Surmei: Tak to mě opravdu moc mrzí. V čem konkrétně byl problém? Když jste použila horkovzduch, při jaké teplotě jste pekla?

Našla jsem tenhle recept v Blesk receptech v souvislosti s Moravskoslezskem. Opravdu výborný vláčný koláč. <3

Koláče z kyšky se u nás těší velké oblibě:yes:

Pajaja: Odpověděla jsem Ti u předešlého receptu:-// Pečlivě si pročti u obou ingredience:-!http://www.toprecepty.cz/recept/42730-rychla-kakao...

Pajaja: není to stejný recept, má podobné ingredience, ale stejný není - tu je kyška, v kakaové buchtě mléko, a i např. marmeláda. Jen je obojí pečené v remosce. Fotky jsou hodně podobné, ale taky ne totožné. Merylas chtěla jen ukázat i jinou chuťovou variantu.

Proč je tu stejný recept dvakrát za sebou? Pokaždé pod jiným názvem. . . :-O

zizala: nebo úspora z důvodů pečení menšího moučníku (menší dávky) - jsme dva, ať to pak nemusíme jíst jen proto, že by se zbytek zkazil.
Remosku miluju a z kuchyně už bych ji pryč nedala:yes:

Merylas: Já právě v létě na chalupě hodně, je energeticky úspornější a hlavně se menší moučníky rychleji sní a může se péct brzy něco čerstvého :-):yes::-p

zizala: Díky za zájem a doufám, že recepty nezklamou:-K Remosku využívám ráda i na pečení moučníků, ne vždy se ale zadařilo:-) Tak ty recepty, s kterými jsem byla spokojená zapisuju.;-)

Ukládám oba Tvé remoskové recepty, v létě na chalupě jako když je najdu :-):yes::-K

Tématické fráze:
buchta z kysky, kyščok, pečeme v remosce recepty, buchta s kysky, pečení buchet v remosce, remoska recepty, peceni v pecence, pečeme v pecence, jak péct v remosce, pecena buchta, peceni buchet, kakaova buchta z kysky, buchta kyščok, recept na buchtu z kysky, recepty v pečence, buchta s z kyšky, rychlá buchta z kyšky, koláč z kyšky, pečeni v remosce, buchty z kyšky

Suroviny:
kyška, mouka hrubá, soda jedlá, cukr moučkový, kakao, olej, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu