Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou

Bramborové gnocchi s lososem a smetanovou omáčkou jsou skvělé jídlo, které vypadá slavnostně, ale zvládnete ho snadno doma. Domácí gnocchi s parmezánem, obalené jemnou smetanovo-sýrovou omáčkou, podáváme s kousky uzeného lososa, jemně sypané koprem.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 15 min

40 min (25 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme gnocchi. Oloupané brambory a parmazán nastrouháme najemno. Přidáme škrob, vejce a postupně podle potřeby mouku, osolíme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 2: Z těsta vyválíme válečky silné jako palec. Nakrájíme je na 2 cm kousky a na každý vmáčknutím vidličky uděláme rýhy. Krok 3: Gnocchi uvaříme ve vroucí vodě s 1 lžičkou soli. Až vyplavou na povrch, povaříme ještě 2 minuty. Po zcezení gnocchi dáme do mísy s máslem a promícháme. Krok 4: Šalotku nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle, až zesklovatí. Přilijeme víno a necháme ho 3 minuty odpařit. Přidáme smetanu, smetanový sýr, osolíme, zamícháme a povaříme 2 minuty. Nakonec přidáme gnocchi a nakrájeného lososa. Krok 5: Přidáme smetanu, smetanový sýr, osolíme, zamícháme a povaříme 2 minuty. Do hotové omáčky vložíme gnocchi a lososa nakrájeného na menší kousky. Krok 6: Jednotlivé porce posypeme nasekaným koprem a nadrceným barevným pepřem.

TIP: Nejoblíbenější recepty na pokrmy s lososem

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXq2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NkXq2

Suroviny:
brambory, škrob bramborový, parmazán, máslo, mouka hrubá, sůl, víno bílé, smetana ke šlehání, sýr smetanový, cibule šalotka, máslo, kopr, sůl, losos uzený, pepř čtyř barev

Přidat fotografie receptu