Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené masové kuličky v sýrové omáčce

Kombinace šťavnatého mletého masa, mrkve, rýže a koření dává masovým kuličkám báječnou chuť. A když se na závěr zapečou v krémové omáčce ze smetany, sýra a vajec, vznikne syté jídlo, které zmizí z talíře rychleji, než se nadějete.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 50 min

80 min (30 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Rýži uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Necháme prochladnout. Krok 2: Očištěnou mrkev nastrouháme najemno. Maso umeleme, přidáme vejce a mrkev. Dále oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, oloupaný prolisovaný česnek. Přidáme prášek do pečiva, sůl, mletý pepř, sladkou papriku a směs důkladně promícháme. Na závěr přidáme rýži a podle potřeby směs zahustíme strouhankou. Krok 3: Z masové směsi vytvoříme kuličky velikosti pingpongového míčku, které povaříme
15 minut v osolené vodě. Předehřejeme troubu na 210 °C. Krok 4: Na omáčku metličkou prošleháme zakysanou smetanu, vejce a nastrouhaný tvrdý sýr. Krok 5: Masové kuličky vyrovnáme na dno zapékací misky vyložené pečicím papírem a zalijeme je omáčkou. Zapékáme v troubě na 210 °C po dobu 15-20 minut. Zapékat můžeme také každou porci zvlášť, ve čtyřech malých zapékacích formách.

TIP: 16 oblíbených receptů z mletého masa

Zveřejněno 5. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgvA

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNgvA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

To vypadá moc dobře. Kypřicí prášek jsem do masových kuliček ještě nedávala. Zkoušela jsem dávat jedlou sodu do pljeskavice, ale nesmí se to s ní přehnat.

Suroviny:
maso vepřové, rýže, vejce, mrkev, cibule, kypřící prášek do pečiva, česnek, paprika sušená sladká, strouhanka, sůl, pepř mletý, smetana zakysaná, sýr tvrdý, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu