Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní cibulačka

Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní křupavé chlebové krutonky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Chléb nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme polovinu másla, zpěníme cibuli, osolíme a opepříme. Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 3: Při mírné teplotě povaříme zhruba 15 minut do změknutí cibule. Krok 4: Mezitím v pánvi na zbylém másle osmažíme kostičky chleba dozlatova. Krok 5: Do polévky přilijeme světlé pivo, rozdrobíme nivu a ještě krátce povaříme. Pokud je třeba, polévku přisolíme. Krok 6: Nakonec rozdělíme do talířů, doplníme osmaženým chlebem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8vR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8vR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, mouka hladká, sýr niva, máslo, pivo světlé, vývar masový, chléb, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu