Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní cibulačka

Pivní cibulačka je sytá a voňavá polévka, která zahřeje i potěší chuťové buňky. Karamelizovaná cibule, pivo a sýr jí dodávají výraznou chuť, kterou perfektně doplní křupavé chlebové krutonky.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

past1978

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky. Chléb nakrájíme na kostičky. Krok 2: V hrnci rozehřejeme polovinu másla, zpěníme cibuli, osolíme a opepříme. Zaprášíme hladkou moukou, podlijeme vývarem a přivedeme k varu. Krok 3: Při mírné teplotě povaříme zhruba 15 minut do změknutí cibule. Krok 4: Mezitím v pánvi na zbylém másle osmažíme kostičky chleba dozlatova. Krok 5: Do polévky přilijeme světlé pivo, rozdrobíme nivu a ještě krátce povaříme. Pokud je třeba, polévku přisolíme. Krok 6: Nakonec rozdělíme do talířů, doplníme osmaženým chlebem, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Zveřejněno 8. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8vR

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pivní cibulačka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ8vR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (3)

To je hodně zajímavá polévka. Doma milujeme pivo i cibuli, tak se vsadím, že by nám chutnala.

:-)<3:yes::yes: Vypadá velmi dobře a určitě i tak chutná. Líbí se mi recept i foto. :-K

Suroviny:
cibule, mouka hladká, sýr niva, máslo, pivo světlé, vývar masový, chléb, sůl, pepř mletý, petrželka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu