Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou

krkovicka.x Kuchař: krkovicka.x

Doba přípravy: 2 hodiny, nepočítám přípravu listového těsta 18 menších Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy 8 názorů

Suroviny

Listové těsto:
Máslové těsto:
250 g másla
100 g hladké mouky
Vodové těsto:
150 g hladké mouky
75 ml vlažné vody
1 žloutek
1 lžička octa
špetka soli
Krém:
1 vanilkový pudink
500 ml mléka
250 g másla
cukr dle chuti, nemusí být vůbec
Poleva:
150 g cukru moučka
1 PL citronové šťávy
2 PL marmelády
1 PL horké vody
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby nám máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do ledničky.
    Zbývající suroviny použijeme při přípravě vodového těsta. V mouce uděláme důlek, ve kterém smícháme vodu, ocet, sůl a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Dostatečně vypracované těsto by se nám nemělo lepit na vál, ani na ruce. Poté z těsta vytvoříme bochánek a necháme na poprášeném vále zakryté nějakou nádobou odpočívat 15 minut.
    Z pečícího papíru vytvoříme čtvercovou obálku o straně 20 cm. Máslové těsto vložíme do obálky a rozválíme ho na její rozměr.

  2. Z vodového těsta vyválíme čtverec, který je o trochu větší než čtverec z máslového těsta. Je nutné, abychom mohli na vodové těsto šikmo položit máslové těsto. Rohy vodového těsta přeložíme přes máslové, tak, abychom ho zcela zakryli. Spoje vodového těsta dokonale utěsníme, aby se nám máslové těsto při vyvalování těsta nedostalo ven.
    Výsledný čtverec opatrně rozválíme na dlouhý pás (na váleček příliš netlačíme). Oba konce těsta přeložíme do středu a v polovině těsto ještě jednou přeložíme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na 30 minut do lednice. Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho opět odpočívat do lednice na minimálně půl hodiny.
    Pak znovu vyválíme na dlouhý pás, přeložíme na čtyři vrstvy, dáme chladit, vyválíme a zase stejně složíme. Celkem vyválíme a složíme těsto 4 krát.

  3. Těsto opět zabalíme do fólie a dáme ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice. Poté je již těsto připraveno ke zpracování.

  4. Těsto rozpůlíme a vyválíme na dva stejné čtverce, jeden necháme vcelku, druhý pokrájíme na čtverce či trojúhelníky a upečeme v troubě na 180°C do zrůžovění.

  5. Uvaříme vanilkový pudink, který mícháme do studena, po přidání a vymíchání s máslem vznikne krém.

  6. Na plát těsta naneseme krém a na něj položíme čtverce či trojúhelníky, které jsme nakrájeli a taky upekli, necháme cca hodinu vychladit v lednici. Naneseme polevu, kterou jsme umíchali z surovin na polevu, necháme opět vychladit a krájíme dle vrchních tvarů.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou

Tématické fráze: krémeš z listového těsta kremove rezy z listoveho testa rezy z listoveho testa krém do listového těsta krém na listové těsto recepty z listového těsta s pudinkem řezy z listového těsta s pudinkem listove testo s kremem recepty z listového těsta kremes s citronovou polevou krém do listových řezů citronový koláč z listového těsta pudinkovomáslový krémeš listove testo listové těsto s pudinkem kremes kremy na listove testo listove testo s pudinkovo maslovou naplni listové těsto kremeš recept listové těsto s pudinkem buhta z listového těsta s krémovou náplní

Zapomněl/a jsem heslo