Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Náročný

Doba přípravy 2 hodiny, nepočítám přípravu listového těsta

2 hodiny, nepočítám přípravu listového těsta

Suroviny

Porce: 18 menších

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 175 kJ /
5 778 kcal
Bílkoviny53,29 g
Tuky429,03 g
Vláknina8,70 g
Cholesterol 1,52 g
Sodík 229 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy421,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme máslové těsto ze 100 g hladké mouky a másla. Mouku do másla zapracováváme velmi rychle, aby nám máslo příliš nepovolilo. Výsledný bochánek zabalíme do potravinářské folie a dáme ztuhnout do ledničky.
Zbývající suroviny použijeme při přípravě vodového těsta. V mouce uděláme důlek, ve kterém smícháme vodu, ocet, sůl a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Dostatečně vypracované těsto by se nám nemělo lepit na vál, ani na ruce. Poté z těsta vytvoříme bochánek a necháme na poprášeném vále zakryté nějakou nádobou odpočívat 15 minut.
Z pečícího papíru vytvoříme čtvercovou obálku o straně 20 cm. Máslové těsto vložíme do obálky a rozválíme ho na její rozměr. Krok 2: Z vodového těsta vyválíme čtverec, který je o trochu větší než čtverec z máslového těsta. Je nutné, abychom mohli na vodové těsto šikmo položit máslové těsto. Rohy vodového těsta přeložíme přes máslové, tak, abychom ho zcela zakryli. Spoje vodového těsta dokonale utěsníme, aby se nám máslové těsto při vyvalování těsta nedostalo ven.
Výsledný čtverec opatrně rozválíme na dlouhý pás (na váleček příliš netlačíme). Oba konce těsta přeložíme do středu a v polovině těsto ještě jednou přeložíme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na 30 minut do lednice. Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho opět odpočívat do lednice na minimálně půl hodiny.
Pak znovu vyválíme na dlouhý pás, přeložíme na čtyři vrstvy, dáme chladit, vyválíme a zase stejně složíme. Celkem vyválíme a složíme těsto 4 krát. Krok 3: Těsto opět zabalíme do fólie a dáme ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice. Poté je již těsto připraveno ke zpracování. Krok 4: Těsto rozpůlíme a vyválíme na dva stejné čtverce, jeden necháme vcelku, druhý pokrájíme na čtverce či trojúhelníky a upečeme v troubě na 180°C do zrůžovění. Krok 5: Uvaříme vanilkový pudink, který mícháme do studena, po přidání a vymíchání s máslem vznikne krém. Krok 6: Na plát těsta naneseme krém a na něj položíme čtverce či trojúhelníky, které jsme nakrájeli a taky upekli, necháme cca hodinu vychladit v lednici. Naneseme polevu, kterou jsme umíchali z surovin na polevu, necháme opět vychladit a krájíme dle vrchních tvarů.

Zveřejněno 23. 4. 2017

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nW2p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

:-K :yes: :-K :yes:

:yes:

:-K:yes::yes::yes:

No, chválou zde příliš nehýřím, ale v tomto případě (možná i proto, že jsem domácí listové párkrát - doslova - dělal), tak v tomto případě smekám pohlavní přikrývku: :yes::yes::yes:
(...a fakt pečete jenom při 180°C ?)

casino: Při 180°C než chytne pěknou barvu.

Nádherné a fakt hezky popsané :-)

Krásně rozepsaný postup, hodně kuchařek, které si dříve na listové těsto netroufaly, by se mohlo chytit. Žádné jednoduché tzv. " listové těsto" se tomuto nevyrovná. A i zákusky z nich jsou pak neporovnatelné.:yes::yes:

Tématické fráze:
krémeš z listového těsta, kremove rezy z listoveho testa, rezy z listoveho testa, krém do listového těsta, řezy z listového těsta s pudinkem, řezy z listového listového těsta, krém na listové těsto, recepty z listového těsta s pudinkem, recepty z listového těsta, listové těsto s pudinkem, listove testo s kremem, krem naz listoveho testa, listové řezy s pudinkem, pudinkové řezy z listového listového těsta, recept listové těsto s pudinkem, kremes s citronovou polevou, krém do listových řezů, citronový koláč z listového těsta, pudinkovomáslový, krémeš listove testo

Suroviny:
máslo, mouka hladká, mouka hladká, voda, žloutek, ocet, sůl, pudink vanilkový, mléko, máslo, cukr, cukr moučkový, šťáva citronová, marmeláda, voda

Přidat fotografie receptu