Suroviny
Porce: 18 menších
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 175 kJ / 5 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,29 g |
Tuky | 429,03 g |
Vláknina | 8,70 g |
Cholesterol | 1,52 g |
Sodík | 229 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 421,55 g |
Postup přípravy
Zbývající suroviny použijeme při přípravě vodového těsta. V mouce uděláme důlek, ve kterém smícháme vodu, ocet, sůl a žloutek. Vypracujeme vláčné těsto. Dostatečně vypracované těsto by se nám nemělo lepit na vál, ani na ruce. Poté z těsta vytvoříme bochánek a necháme na poprášeném vále zakryté nějakou nádobou odpočívat 15 minut.
Z pečícího papíru vytvoříme čtvercovou obálku o straně 20 cm. Máslové těsto vložíme do obálky a rozválíme ho na její rozměr. Krok 2: Z vodového těsta vyválíme čtverec, který je o trochu větší než čtverec z máslového těsta. Je nutné, abychom mohli na vodové těsto šikmo položit máslové těsto. Rohy vodového těsta přeložíme přes máslové, tak, abychom ho zcela zakryli. Spoje vodového těsta dokonale utěsníme, aby se nám máslové těsto při vyvalování těsta nedostalo ven.
Výsledný čtverec opatrně rozválíme na dlouhý pás (na váleček příliš netlačíme). Oba konce těsta přeložíme do středu a v polovině těsto ještě jednou přeložíme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho odpočinout na 30 minut do lednice. Poté opět těsto rozválíme po délce na dlouhý pás a znovu překládáme, jako dříve na čtyři vrstvy. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a dáme ho opět odpočívat do lednice na minimálně půl hodiny.
Pak znovu vyválíme na dlouhý pás, přeložíme na čtyři vrstvy, dáme chladit, vyválíme a zase stejně složíme. Celkem vyválíme a složíme těsto 4 krát. Krok 3: Těsto opět zabalíme do fólie a dáme ho odpočívat minimálně na hodinu do lednice. Poté je již těsto připraveno ke zpracování. Krok 4: Těsto rozpůlíme a vyválíme na dva stejné čtverce, jeden necháme vcelku, druhý pokrájíme na čtverce či trojúhelníky a upečeme v troubě na 180°C do zrůžovění. Krok 5: Uvaříme vanilkový pudink, který mícháme do studena, po přidání a vymíchání s máslem vznikne krém. Krok 6: Na plát těsta naneseme krém a na něj položíme čtverce či trojúhelníky, které jsme nakrájeli a taky upekli, necháme cca hodinu vychladit v lednici. Naneseme polevu, kterou jsme umíchali z surovin na polevu, necháme opět vychladit a krájíme dle vrchních tvarů.
Zveřejněno 23. 4. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW2p
Moje poznámka
Řezy z listového těsta s pudinkovo-máslovým krémem a s třešňovo-citronovou polevou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nW2p
Nejnovější recepty
Ryba s ořechovou krustou
Přidáno před 5 hodinami
Hlíva ála vídeňský řízek
Přidáno před 7 hodinami
Jemná, jednoduchá, osvěžující pomazánka
Přidáno před 14 hodinami
Kořeněná polévka s bílými fazolemi zahuštěná vločkami
Přidáno 13. 12. 2024 18:59
Králičí řízky s hruškovým pyré
Přidáno 13. 12. 2024 18:00
Králičí maso s dýní na šalotce a česneku (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 13. 12. 2024 07:30
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí karamelový vaječňák, připravený za chvilku: Z pár ingrediencí a salka vznikne perfektní vánoční likér
Vítězem Prostřena se stal Šon, oblíbený svérázným humorem. Podával sušené žáby i pálenku s naloženými hady
Náš život s celiakií: Vietnamský salát bun bo nam bo podle kuchaře Šona naší Áni chutná, recept je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z růžičkové kapusty
Adlla před 3 hodinami
Zelňačka (klasika)
vakl1 před 4 hodinami
Rychlá houbová polévka
Kajkajak před 4 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
Sirkounn před 5 hodinami
Čokoládové crinkles
Breberka před 5 hodinami
Pudinková bábovka s vaječným likérem
KathrinaT před 6 hodinami
Sušenky Spekulatius
boomgo před 6 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
rpopovsky@hotmail.com před 7 hodinami
Rýžový nákyp
Sasid před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Konsel před 8 hodinami
Tématické fráze:
krémeš z listového těsta,
kremove rezy z listoveho testa,
rezy z listoveho testa,
krém do listového těsta,
řezy z listového těsta s pudinkem,
řezy z listového listového těsta,
krém na listové těsto,
recepty z listového těsta s pudinkem,
recepty z listového těsta,
listové těsto s pudinkem,
listove testo s kremem,
krem naz listoveho testa,
listové řezy s pudinkem,
pudinkové řezy z listového listového těsta,
recept listové těsto s pudinkem,
kremes s citronovou polevou,
krém do listových řezů,
citronový koláč z listového těsta,
pudinkovomáslový,
krémeš listove testo
Suroviny:
máslo,
mouka hladká,
mouka hladká,
voda,
žloutek,
ocet,
sůl,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
marmeláda,
voda
Komentáře (8)