Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tousty z trouby se šunkovou smaženicí

Hledáte inspiraci na rychlou a snadnou večeři? Zapečené tousty jsou jasnou volbou. S vaječno-šunkovou smaženicí a strouhaným sýrem si je zamilují malí i velcí. Tousty můžete připravit dopředu a zapéct až těsně před podáváním.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

8 toustů

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Šunku nakrájíme na drobné kostičky. Krok 2: Připravíme smaženici. Cibuli osmahneme na pánvi na troše rozehřátého oleje do sklovata. Přidáme nadrobno nakrájenou šunku a po minutě k tomu vyklepneme vejce. Krok 3: Osolíme, opepříme a za stálého míchání zahříváme do ztuhnutí vajec. Nakonec přidáme nasekanou pažitku. Krok 4: Troubu zapneme nahřívat na 180 °C. Krok 5: Polovinu plátků toustového chleba položíme na plech vyložený pečicím papírem a posypeme částí nastrouhaného sýra. Krok 6: Ze zbylé poloviny chlebů vyřízneme střed, aby vznikl rámeček, který položíme na chleby se sýrem. Krok 7: Středy vyplníme připravenou vaječnou směsí a přiklopíme vyříznutým středem. Přitlačíme, posypeme zbývajícím sýrem a na každý chléb položíme kolečko rajčete a olivy. Krok 8: Zapečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10-15 minut. Podáváme s nakládanými okurkami.

TIP: Nejlepší recepty na plněné tousty

Zveřejněno 13. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yV28

Další recepty

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yV28

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chléb toustový, vejce, šunka, cibule, sýr tvrdý, rajče, pažitka, olej, olivy, sůl, pepř mletý, okurky sterilované

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu