Šťavnatí švábi
Na první pohled trochu děsiví, ale chuťově naprosto dokonalí. Přesně takoví jsou tito šťavnatí švábi. Vanilkové cupcakes s malinovou „krví“, mramorovým čokoládovým krémem a datlovým tělíčkem oslní především děti.
Postup přípravy
Krok 1: Rozmražené maliny rozmixujeme a propasírujeme. Měli bychom získat cca 100 ml malinové šťávy. Nalijeme do menšího kastrůlku, přidáme cukr, šťávu i škrob a důkladně rozmícháme. Povaříme, dokud mírně nezhoustne (po zchladnutí ještě zhoustne). Přikryjeme potravinovou fólií a necháme vychladnout.
Krok 2: Upečeme si vanilkové cupcakes a necháme vychladnout.
Krok 3: Bílky s cukrem zahříváme nad parou, dokud se cukr zcela nerozpustí (cca 60–65 °C). Poté misku sundáme a bílky vyšleháme do tuhého, lesklého sněhu. Během šlehání se ochladí, což potřebujeme, aby se máslo nerozpustilo.
Po částech zašleháme změklé máslo. Nakonec do krému zlehka vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu, aby vznikl mramorový efekt (jemné čokoládové žilkování). Krok 4: Do středu vychladlých cupcakes uděláme otvor a naplníme trochou malinového rozvaru. Na každý dáme kopeček krému, otočíme krémem dolů a položíme na pečicí papír. Dáme chladit do lednice – krém se na povrchu krásně zarovná a po ztuhnutí vznikne rovná plocha ke zdobení. Krok 5: Vypeckované datle naplníme malinovým rozvarem a položíme je doprostřed cupcakes.
Rozpuštěnou (vlažnou) čokoládu dáme do zdobicího sáčku a vytvoříme tykadla i nožičky.
Po částech zašleháme změklé máslo. Nakonec do krému zlehka vmícháme rozpuštěnou vlažnou čokoládu, aby vznikl mramorový efekt (jemné čokoládové žilkování). Krok 4: Do středu vychladlých cupcakes uděláme otvor a naplníme trochou malinového rozvaru. Na každý dáme kopeček krému, otočíme krémem dolů a položíme na pečicí papír. Dáme chladit do lednice – krém se na povrchu krásně zarovná a po ztuhnutí vznikne rovná plocha ke zdobení. Krok 5: Vypeckované datle naplníme malinovým rozvarem a položíme je doprostřed cupcakes.
Rozpuštěnou (vlažnou) čokoládu dáme do zdobicího sáčku a vytvoříme tykadla i nožičky.
Zveřejněno 24. 10. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šťavnatí švábi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6z1L
Moje poznámka
Šťavnatí švábi
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6z1L
Nejnovější recepty
Rohlíky na vlašák
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové karbanátky s kari
Přidáno před 10 hodinami
Vepřové kung-pao
Přidáno před 17 hodinami
Tvarohový chlebíček se švestkami
Přidáno před 18 hodinami
Rizoto s vepřovým masem - rychlovka
Přidáno před 18 hodinami
Šunkoflekozelo
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obrácený jablečný koláč - Tarte Tatin
Zlatka75 před 30 minutami
Vepřová krkovice s bylinkami
Hedvika04 před 43 minutami
Bavorské vdolečky
Dieta před 1 hodinou
Marinovaný zelný salát
Radovan123 před 2 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
ZboSy před 4 hodinami
Cikánská hovězí pečeně
ZboSy před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
jaeh1936 před 4 hodinami
Smažená rýže
Kajkajak před 10 hodinami
Recept na lehký letní salát
Kajkajak před 10 hodinami
Suroviny:
maliny,
cukr krupice,
škrob kukuřičný,
šťáva citronová,
bílek,
cukr krupice,
máslo,
čokoláda,
datle,
čokoláda
Komentáře (3)