Houska na hamburger

lenka-m Kuchařka:

Slané pečivo 2 názory

32

Suroviny

30 dkg hladké mouky
hl. mouka na podsypání
170 ml teplé vody
20 ml oleje
2 dkg čerstvého droždí
1 lžička cukru krupice
2 lžičky soli
1 vejce (půl vajíčka do těsta a půl vajíčka na potření)
sezamová semínka na posypání
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do misky si dám droždí a cukr a dobře promíchám. Přiliji polovinu teplé vody a nechám vzejít.

  2. Do druhé poloviny vody naliji olej a rozkvedlám půl vajíčka.

  3. Do mouky zamíchám sůl, přiliji vzešlé droždí, vodu s olejem a vejce. Těsto pořádně měchačkou propracujeme, je lepivé, ale mouku nepřidávejte. Přidá se až při zpracování housek na vále.

  4. Nechám vykynout na teplém místě.

  5. Po vykynutí rozdělím těsto na 4-5 dílů. Podle toho, jak velké chci housky mít. Zpracuji na vále do tvaru kulaté housky (bulky). Udělám placku a ze stran směrem dovnitř překládám a podsypávám moukou, dokud se těsto lepí. Když je pěkně hladká a propracovaná, otočím ji, dotvaruji do kulatého tvaru.

  6. Dám na plech vyložený papírem, nechám opět kynout.

  7. Před pečením potřu půlkou vajíčka, které rozšlehám se lžičkou vody. Posypu sezamovým semínkem, peču v rozehřáté troubě na 200°C 15 minut.

  8. Po vyjmutí z trouby hned přikryji suchou utěrkou, na ni položím potravinářskou fólii, aby se bulky zapařily. Necháme tak až do zchladnutí, tak zůstanou housky vláčné.

Poznámka

Tento recept jsem našla před dvěma roky na internetu, na stránkách jedné dívčiny. Vyzkoušela jsem ho již několikrát. Housky nám všem chutnají.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houska na hamburger

  • Alča Alča(neregistrovaná)

    Super!!navrch jsem dala kmin a hruboz.sul a do uterky ani nebalila. Naprosta fantazie!!:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo