

Pudinkové řezy z čerstvých jahod
Suroviny 30 ks
- 4 vejce
- 200 g polohrubé mouky
- 200 g cukr písek
- 6 lžic horké vody
- 1/2 prášku do pečiva
- špetka soli
- Pudinková vrstva
- 1 kg čerstvých jahod
- 3 lžíce cukru
- 1 dl vody
- 2 vanilkové pudinky nebo jahodové pudinky
Postup přípravy receptu
Žloutky s cukrem a horkou vodou vyšleháme do bílé pěny, přimícháme mouku prosátou s práškem do pečiva, nakonec lehce vařečkou vmícháme sníh z bílků našlehaný se solí. Na plech vyložený pečícím papírem rozetřeme těsto a pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 10 minut.
Očištěné a na půlky pokrájené jahody podlejeme asi 3 lžícemi vody a prudce je asi 3 minuty vaříme. Ve zbytku vody si rozmícháme pudinkové prášky a zavaříme do jahodové hmoty. Uvařený pudink ještě horký klademe lžící (aby se nestačil roztékat) na teplý piškot.
Necháme vychladnout. Můžeme zdobit šlehačkou a lístkem máty.
Poznámka od kuchařky
Vím, že jsou tu asi další 3 velmi podobné recepty, ale přesto každý je jiný, tak si můžete vybrat.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pudinkové řezy z čerstvých jahod
-
Vypadá nádherně, jen se chci zeptat, zda ten pudink má být opravdu rozmíchán s vodou nebo s mlékem. díky :)
-
Dnes jsem dělala,výborné. Zkusila jsem ještě na horu na jednu polovičku dát zakysané smetany. Výborné.
-
Nela: Určitě to půjde i s kompotem, ale asi nebude mít tak hezkou červenou barvu.
-
Pujde to i s třeněma kompotovanýma ??
-
Pred casem jsem vyzkousela tento recept a musim rici, ze je jednim z nejlepsich co jsem kdy delala. A pres to vsechno docela jednoduchy. Davam bodika
16
a dovoluji si pridat i fotku
-
Dneska jsem tento recept vyzkoušela, místo jahod jsem použila kombinaci broskve a mango + třtinový cukr. Ozdobeno šlehačkou. Je vážně výborný
-
Vyborny, jednoduchy recept
delala jsem jen ze tri vajec a mene mouky, aby piskot nebyl tak vysoky a je to idelani, ale asi zalezi na velikosti plechu.. Jen jsem dala stejne cukru, takze byl sladsi, ale neva
-
Lenko K., vítáme tě mezi námí a jsem ráda, že se recept povedl. Tak ať chutná !
-
Jsem tady nováček, ale bodík musím každopádně dát
, právě jsem dopekla a musím říct, že jelikož mám chlapečka starého rok a pul, zvládla jsem to rychle, vypadá krásně a myslím, že na plechu dlouho nezůstane
, rozehřála jsem kombinaci jahodové dřeně a zmrazených celých jahod a paráda!
-
dnes jsem zkoušela a je to vynikající!!! Doporučuji...
-
hhhmmmmmmmmmmmmmm,vypadá to moc dobře
-
Děkuji za bodíky i za přidané obrázky! Tento moučník - i s jiným ovocem mám ráda, protože mi připadá, že příjemně zvýrazňuje chuť ovoce, která tady není ničím "rušená", ani tvarohem, krémem atd.
-
Bibi - to jsem krájela já, jen ta buchta mohla být nižší, ovoce více - ale jinak moc dobré (už vidím jak mě buchne do zad, za to co jsem napsala
. Fotka jí potěší, vždy si u nás prohlíží, co tu kočičky uvaříte
-
Ilonko, ale maminka to má jak podle pravítka, opravdu krásný
dej jí to přečíst, třeba bude mít radost ještě větší
-
v neděli jsme dostali od maminky na ochutnání - přidávám foto, bude mít radost, že je také na netu (s fotkou)
+ bodík