Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní čočková polévka se zeleninou

Plný talíř horké a výživné polévky přijme rád každý strávník. Takovou pak připravíme s tímto receptem. Základ polévky tvoří tři druhy čočky, které doplňuje zelenina, vývar a také pikantní pasta. Na talíři pak porci dozdobí voňavá petrželka.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

maris maris

Snadný

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 30 min včetně doby namočení čočky

110 min (80 min příprava + 30 min tepelná úprava, včetně doby namočení čočky)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Hnědou čočku probereme, propláchneme a namočíme dostatečně dopředu do vody, asi na 1 hodinu. Černou a červenou čočku stačí přebrat a propláchnout. Zeleninu očistíme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: V hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm nakrájenou cibuli. Přidáme protlak, zarestujeme a zalijeme vývarem. Krok 3: Přivedeme k varu a přisypeme hnědou čočku a nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vaříme 10 minut a přidáme černou i červenou čočku. Vaříme do změknutí. Krok 4: Dochutíme solí a pastou Harissa a necháme ještě přejít varem. Krok 5: Polévku rozdělíme na talíře a hustě posypeme nasekanou petrželkou.

TIP: Nejčastější chyby při vaření čočkové polévky: Které to jsou a jak se jich vyvarovat

Zveřejněno 31. 10. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní čočková polévka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31V2r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

Toprecepty.cz

Pikantní čočková polévka se zeleninou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31V2r

Suroviny:
čočka, čočka černá, čočka červená, cibule, celer, mrkev, protlak rajčatový, harissa, vývar zeleninový, sůl, olej olivový, petržel

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu